Pensioenuitvoerder LifeSight bereikt mijlpaal: €1 miljard onder beheer

22 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Zeven jaar na de oprichting heeft LifeSight een bijzondere mijlpaal bereikt in Nederland: maar liefst 1 miljard aan vermogen onder beheer. 

LifeSight (een pensioenuitvoerder opgericht door Willis Towers Watson) is internationaal actief in tal van landen, waaronder België, Groot-Brittannië, Ierland en Zuid-Afrika. Over alle landen waar LifeSight diensten aanbiedt beheert de pensioenuitvoerder ruim €17 miljard aan vermogen, waarbij de Britse organisatie met €13 miljard aan belegd vermogen met afstand de grootste praktijk vormt.

Nederland is nu goed voor €1 miljard, maar als het aan bestuursvoorzitter Rolf Kooijman ligt, groeit het aandeel van ons land de komende jaren stevig. “Onze ambitie is om het ingezette groeipad vast te houden en verder te verdubbelen binnen 2-3 jaar.”

Pensioenuitvoerder LifeSight bereikt mijlpaal: €1 miljard onder beheer

De uitvoerder onderscheidt zich volgens eigen zeggen door het bieden van een sterke customer experience richting zowel werkgevers als deelnemers, flexibiliteit en een hoge mate van maatwerk in het beleggingsaanbod, en state-of-the-art technologie die inzicht en communicatie mogelijk maakt. 

Vorig jaar werd LifeSight in een onafhankelijk onderzoek van Motivaction (onder bijna 60 pensioenadviseurs) verkozen tot best presteren pensioenuitvoerder van ons land. Uit een eigen peiling onder klanten kwam naar voren dat LifeSight een NPS-score geniet van +70; kortom, veruit de meeste klanten zijn tevreden en zouden het bedrijf aanbevelen aan anderen. 

Kooijman: “Wij geloven sterk in de kracht van lokale onafhankelijke pensioenuitvoerders onder één internationale vlag waardoor we onze klanten kwaliteit, stabiliteit, toekomstbestendigheid en innovatie kunnen bieden. Dit komt ook tot uitdrukking in de recent gemeten klanttevredenheid die stabiel en hoog is.” 

Om de verdere groeiambities in Nederland te realiseren gaat LifeSight volgens bestuurslid Marc Goossens “de propositie verder ontwikkelen om de wensen van onze klanten en de deelnemers te blijven overtreffen”.

Innovaties die op de planning staan zijn onder meer het introduceren van een ESG-dashboard waarmee deelnemers eenvoudig kunnen zien hoe duurzaam hun beleggingen zijn, het opschroeven van het aantal duurzame beleggingen binnen het totale beleggingsaanbod en het verder verbeteren van de informatievoorziening door middel van real-time informatie.