In gesprek met de nieuwe directie van data science-bureau Pipple

19 november 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Pipple heeft een nieuwe directie. Een gesprek met de directeuren Jeroen de Haas, Ruud Mullers en Wouter Leenen over hun visie en de kracht van de data science-specialist uit Eindhoven.

Jeroen: “Vijf jaar geleden plantte ik het eerste Pipple-zaadje, dat dankzij de gedeelde kracht van dit team is uitgegroeid tot het bedrijf dat we vandaag de dag zijn. Na vijf jaar zijn we de startupfase ruim ontgroeid en werken we druk verder aan onze professionalisering. Ik vind het fantastisch om te zien dat degenen die dit avontuur met elkaar begonnen zijn nu de directie van Pipple vormen!”

Wouter: “Het blijft bijzonder om in zo’n positie te groeien. En dat samen te doen. De filosofie die we hanteren overlapt elkaar en is datgene wat altijd overeind is gebleven en zal blijven.”

Ruud Mullers, Jeroen de Haas, en Wouter Leenen

Ruud: “Wij zijn er vanaf het begin bij geweest, hebben het gehele traject meegemaakt en daar ook invloed op gehad. Het is een gedeelde missie om een goede werkgever te zijn voor onze econometristen en wiskundigen. En ze zo goed mogelijk te voorzien van groei en ondersteuning. We willen niet zo groot worden dat het niet meer persoonlijk is. We willen de kwaliteit en intimiteit van ons bedrijf waarborgen. Groeien met een zachte G.”

Visie

Wouter: “Jeroen is de visionair, hij draagt Pipple naar buiten. Ruud en ik zijn verantwoordelijk voor de uitvoering. Ruud voor de inhoud en ik voor het proces. Samen kijken we naar het grote geheel.”

Ruud: “We streven continu naar verbetering en zetten onze expertise in om de wereld een mooiere plek te maken. Dat zit hem niet zozeer in de extreem nieuwe technieken, maar in de manier waarop we deze technieken inzetten. De omvang van een project is datgene wat impact maakt. We willen niet zo groot worden dat het niet meer persoonlijk is. We willen onze kwaliteit waarborgen.”

Jeroen: “We hebben een ambitieus en getalenteerd team waarbij iedereen iets wil toevoegen en relevant wil zijn. Bij Pipple zijn we graag praktisch bezig, vooral in een vakgebied dat heel academisch kan zijn. Iedereen bij Pipple heeft er gewoon ontzettend veel zin in. Zo blijven we samen op volle kracht vooruitgaan!”

Kracht

Wouter: “Al onze medewerkers hebben een verborgen talent. Jeroens verborgen talent is bijvoorbeeld plaatjes draaien, wat symbool staat voor sfeer creëren. Een van de krachten van Jeroen is dat hij talent kan spotten en dit op de juiste manier kan laten groeien. Hij zet iedereen bij Pipple in zijn kracht.”

Jeroen: “Ruud is authentiek in het kwadraat. Ruud is nooit niet-Ruud en iedereen kan zichzelf zijn bij hem. Wouter daarentegen brengt structuur en zorgt er altijd voor dat het uiteindelijk goedkomt. Klanten en medewerkers voelen dit en dat geeft vertrouwen.”

Wouter: “De filosofie die we hanteren overlapt elkaar en is datgene wat altijd overeind blijft.”

Ruud: “Samen willen we iets moois betekenen voor de samenleving. Vanuit dat fundament vinden we elkaar en kunnen we uitbloeien tot een sterk team.”

Jeroen: “Door de kwaliteiten van ons drieën te bundelen, kunnen we in de volle breedte ook ondersteuning en sturing geven. Daarnaast vind ik het belangrijk dat we onbevangen blijven; we dragen geen ballast met ons mee en iedereen bij Pipple heeft er zin in!”

Nieuwe plek

Wouter: “Jeroen ziet Pipple als één grote familie. Daar hoort een thuis bij. Een paar jaar geleden schetsten we het beeld om een nieuw thuis te creëren voor al onze medewerkers. Een plek waar zowel klanten als medewerkers graag willen komen.”

Ruud: “Jeroen is begaan met iedereen. Iets wat je duidelijk terugziet in de bedrijfscultuur.”

Jeroen: “We willen een plek waar we fijn samen kunnen werken en onze ideeën kunnen delen. Een plek waar we samen doelen kunnen realiseren en plezier kunnen beleven. Je kunt je voorstellen dat ik zo blij ben als een kind met onze nieuwe stek! Of beter: zo blij als een vader wiens kinderen weer thuiskomen!”