Interstellar slaat nieuwe dubbelslag met overnames Ask Roger! en Qconferencing

18 november 2021 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Insterstellar zet zijn snelle opmars voort. De dit jaar gevormde ICT-groep heeft de virtueel samenwerkingsspecialisten Ask Roger! en Qconferencing ingelijfd. Net als bij de overnames van Databyte en CSN werden de verkopende ondernemers begeleid door Hogenhouck m&a.

Nog geen jaar oud, en nu al onafgebroken op overnamepad: Interstellar laat er geen gras over groeien. De ambities zijn dan ook hoog. Het bedrijf ontstond begin dit jaar uit zes regionale ICT-bedrijven die met name actief waren in het westen en oosten van het land: IT-dienstverleners Solimas, Exite ICT en CSN Groep, cloudbedrijf Fundaments en securityspecialisten DataExpert en Pinewood.

De nieuwe speler was met ruim 400 medewerkers meteen goed voor een omzet van meer dan €100 miljoen – maar direct werd duidelijk gemaakt dat dit slechts het begin zou zijn.

Hogenhouck m&a helpt Interstellar aan nieuwe dubbelslag

Interstellar-CEO Maarten van Montfoort kondigde nog vóór zijn officiële aantreden de eerste acquisities aan, zonder specifieke namen te noemen. Wel gaf hij aan dat de overnames – waarvoor het geld afkomstig is van het Almelose Quadrum Capital – “in het noorden of het zuiden” zouden plaatsvinden, in het kader van de ambitie om “de meest relevante IT-dienstverlener van Nederland” te worden.

Nauwelijks een maand later was de eerste overname inderdaad een feit. Met het oppikken van DataByte kreeg Interstellar er 85 IT-specialisten en €20 miljoen aan omzet bij, en breidde het zijn aanwezigheid uit in Zuidwest-Nederland.

Dubbele deal in videobellen

Met de nu aangekondigde dubbele overname van Ask Roger! en Qconferencing zet Interstellar nog voor het verstrijken van zijn eerste jaar de volgende stap in het veroveren van de Nederlandse markt. Daarbij speelt de groep bovendien in op een thema dat door de coronacrisis rap aan relevantie heeft gewonnen: virtueel samenwerken.

Het Delftse Ask Roger! is een provider-onafhankelijke, Microsoft-omnichannel contactcenter- en videospecialist. De nauwe samenwerking met Microsoft komt onder meer tot uiting in de ontwikkeling van een digitale baliedienst voor Micsosoft Teams. Oprichters Rob Winkel en Patrick Scherbeijn blijven aan boord als directeur. De derde oprichter, Gerben Hoogwerff Kroon, verlaat het bedrijf.

Het Diemense Qconferencing biedt met een combinatie van software (Teams, Zoom, Webex, Pexip), vergaderapparatuur en implementatie- en supportdiensten een volledig aanbod op het gebied van videovergaderen. De driekoppige directie bestaande uit Pieter Peletier, Mans Lejeune en Jesse van Straaten blijft aan het hoofd van het bedrijf staan.

“De Interstellar-groep is in een mum van tijd gegroeid naar een omzet van €150 miljoen.”

“Met de jongste toevoeging van Ask Roger! en Qconferencing zijn wij in staat onze klanten een uitstekende aanvulling op de collectie te bieden en nemen we in één klap een leidende positie in op de Nederlandse markt op dit gebied”, laat Interstellar-CEO Van Montfoort weten in toelichting op de twee deals. “De combinatie van producten en diensten van beide bedrijven geeft ons een unieke positie in de sector.”

In lijn met de al bij de Interstellar-groep behorende bedrijven blijven de twee aanwinsten grotendeels zelfstandig opereren. Op deze manier hoopt de groep de verschillende onderdelen “ondernemend” te houden.

Van initiatie tot realisatie

Evenals bij de aansluiting van CSN Groep bij Interstellar en de daaropvolgende overname van Databyte, werden de verkopende ondernemers bijgestaan door adviseurs van Hogenhouck m&a. Het dealteam dat de overname van Ask Roger! begeleidde bestond uit Iris van Weel, Maarten van der Heijden en Rik Stikkelbroeck. De overname van QConferencing werd ondersteund door een team bestaande uit Mark van Beusekom, Tim van Zanen en wederom Rik Stikkelbroeck.

“Interstellar zet opnieuw een flinke stap”, aldus Stikkelbroeck. “Als Hogenhouck m&a hebben wij deze transacties van initiatie tot realisatie mogen begeleiden. Een heel uitdagend en leuk proces. De Interstellar-groep is in een mum van tijd gegroeid naar een omzet van €150 miljoen.”

Wordt vervolgd…

2021 is bovendien nog niet voorbij, en Interstellar heeft nu al aangekondigd dat voor het verstrijken van het jaar nieuwe overnames zullen volgen. “De komende weken maken we nog enkele add-on investeringen bekend, waarmee we onze ambitieuze groei verder voortzetten”, aldus Van Montfoort.

En ook daarna zet het bedrijf zijn groei voort. “Voor 2022 staat een verdere uitbreiding in de Benelux en gerichte acquisities in het business solutions-domein op de strategische agenda. Denk hierbij aan het Microsoft Power-platform, Dynamics en datamanagement-oplossingen.”