Alina Wellen over haar eerste weken bij Sia Partners

28 oktober 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Deze zomer sloot Alina Wellen zich aan bij het Amsterdamse kantoor van Sia Partners, als senior consultant binnen de Marketing & Customer Experience praktijk. Ze vertelt hoe ze de eerste weken bij de wereldwijde consultancyorganisatie heeft ervaren.

Waarom besloot je te solliciteren naar de functie van Senior Consultant bij Sia Partners?

"Tijdens mijn zoektocht naar een baan was ik op zoek naar een functie waarbij ik zou kunnen werken aan projecten voor en met klanten uit verschillende sectoren. Met als doel hen te helpen bij hun digitale transformaties en marketing excellence. Sia Partners biedt deze mogelijkheid. Hun ondernemende en datagedreven aanpak waren voor mij overtuigende redenen om juist hier te solliciteren."

Hoe heb je de sollicitatieprocedure ervaren?

"Het sollicitatieproces was zeer persoonlijk en transparant. Ik kreeg tijdig en persoonlijk (via de telefoon) feedback bij elke stap van het proces. Daardoor wist ik altijd wat de volgende stap zou zijn. Dankzij de adviezen die ik kreeg, wist ik bovendien hoe ik me moest voorbereiden op het sollicitatiegesprek."

Aline Wellen, Senior Consultant, Sia Partners

Kun je ons meer vertellen over je eerste weken bij Sia Partners?

"Mijn eerste weken bij Sia Partners stonden vooral in het teken van het ontmoeten van veel mensen binnen en buiten het Marketing & Customer Experience team. Zo leerde ik over hun rollen binnen de organisatie en waar ze op dit moment mee bezig zijn. Verder richtte ik mij vooral op het vertrouwd raken met de tools die worden gebruikt en heb ik veel inzichten gekregen uit eerdere projecten van Sia Partners. En na een week mocht ik al aan de slag met mijn eerste project voor een klant."

Waar werk je op dit moment aan?

"De opdracht waar ik momenteel aan werk is een project voor een internationale klant die analytische testdiensten levert. Het team bestaat uit vijf consultants die de klant ondersteunen bij het uitrollen en verrijken van een digitale applicatie die testdiensten levert aan B2B- en B2C-klanten."

"Het betreft een project binnen een zeer snelle en dynamische achtergrond. Daarom moeten we ons voortdurend aanpassen aan nieuwe marktontwikkelingen en regelgeving, wat dit project zowel uitdagend als opwindend maakt."

Wat zijn jouw doelstellingen voor de toekomst binnen Sia Partners?

"Persoonlijk zou ik graag mijn bestaande kennis op het gebied van customer experience en marketing verder willen uitdiepen. Tegelijkertijd wil ik expertise ontwikkelen op gebieden als sales of digitale strategieën, gebieden waarin ik minder ervaring heb."

"Met het oog op projecten, dan hoop ik verschillende soorten klanten te mogen ondersteunen bij het aanpakken van hun uitdagingen en dat ik voor hen toekomstbestendige oplossingen kan ontwikkelen."


Heb je tips voor mensen die overwegen bij Sia Partners te solliciteren?

"Blijf trouw aan jezelf en wees niet bang om vragen te stellen aan de interviewers. Het sollicitatieproces is niet alleen voor de werkgever om erachter te komen of jij goed bij het bedrijf past. Het is ook voor jou om te leren of de organisatie en de functie bij jou passen."