Terug in Nederland kiest Maryse Dik voor Kruger

25 oktober 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na bijna vier jaar New York en Dubai is Maryse Dik sinds deze zomer weer terug in Nederland, waar ze is gestart bij Kruger. Ze voelt zich al helemaal thuis: “Ik werk aan uitdagende financiële en strategische vraagstukken en ben onderdeel van een geweldig team.” 

De passie voor het adviesvak zat er al vroeg in bij Maryse. “Ik ben van nature geïnteresseerd in complexe problemen en krijg energie van het analyseren van data, het identificeren van hoofdoorzaken en het vinden van praktische oplossingen.” Dat ze de consultancy in wilde was dan ook geen verrassing. 

Na het afronden van haar studie bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam sloot ze zich aan bij adviesbureau First Consulting. “Daar heb ik geleerd (operationele) uitdagingen te analyseren aan de hand van data, hoofdoorzaken te identificeren en praktische oplossingen te vinden die stapsgewijs uitgevoerd kunnen worden. Iets waar ik veel energie van krijg.”

Maryse Dik, Consultant, Kruger

Inmiddels, zo’n vier jaar verder, doet ze min of meer hetzelfde, maar nu binnen een geheel ander werkgebied: restructuring. Bij Kruger werkt ze met ondernemers aan strategische en financiële vraagstukken. “Kruger heeft een divers klantenbestand. We werken voor verschillende klanten in uiteenlopende sectoren. Dat maakt het werk enorm interessant.” 

Integrale blik

De rode draad in haar werk? Het analyseren van de cijfers, om vervolgens tot adviezen te komen. Maar daar houdt het niet op bij Kruger. Want, “de aanpak van Kruger is om vraagstukken met een integrale blik te benaderen. We kijken daarom ook altijd naar de organisatie, de processen, de markt, en de mensen.” 

Haar in het buitenland opgedane ervaringen komen hier goed van pas. Zo werkte ze in New York voor Blocadi Capital, een advieskantoor gespecialiseerd in investment banking. “Daar kwam ik in aanraking met meer financiële vraagstukken. Ik heb aan meerdere projecten gewerkt gericht op Centraal-Amerika en het Caraïbisch gebied, en werkte zo’n anderhalf jaar in Dubai.” 

Vanuit haar ervaringen bij First Consulting en Blocadi Capital realiseert ze zich “dat je niet alleen de cijfers, maar ook de onderneming en diens omgeving moet begrijpen om tot een duurzame en een gedragen oplossing te komen.” Die visie sluit naadloos aan op die van Kruger.

Maryse, inmiddels vijf maanden in dienst bij het bureau, omschrijft het team van het Rotterdamse kantoor als “ondernemend en onderscheidend”. Ze licht toe: “Je mag bij Kruger meteen echt meedoen, waardoor je alle kansen krijgt om in een korte tijd enorm veel te leren. De collega’s zijn altijd bereid mee te denken en het kantoor blinkt uit in zijn expertise en de impact die het bij klanten maakt.”