Clay Heskett leidt strategisch adviesbureau L.E.K. Consulting

25 oktober 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Wereldwijd adviesbureau L.E.K. Consulting heeft een nieuwe topman: Clay Heskett, Hij neemt het stokje over van de Amerikaan Stuart Jackson.

Stuart Jackson werd in 2013 aangesteld als opvolger van oprichter Iain Evans. Onder zijn leiding is L.E.K. Consulting bijna verdubbeld in omvang, van 900 consultants en medewerkers toen Jackson de leiding kreeg tot tegenwoordig meer dan 1.600 professionals. L.E.K. Consulting beschikt over twintig kantoren in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en de Azië-Pacific-regio.

Als nieuwe global managing partner heeft Heskett de opdracht gekregen om het ingeslagen groeipad van het bedrijf te vervolgen en de omzetgrens van $1 miljard dollar te doorbreken.

Clay Heskett leidt strategisch adviesbureau L.E.K. Consulting

“De pandemie heeft het belang onderstreept van het strategisch advies dat L.E.K. Consulting aan bestuurders geeft. Nu verandering, disruptie en onzekerheid zich steeds sneller opvolgen, is er wereldwijd meer vraag dan ooit naar onze diensten”, aldus Jackson. “Gezien de ontwikkelingen twijfel ik er niet aan dat onze groei en relevantie de komende tien jaar nog verder zullen toenemen.”

Heskett werkt sinds 2005 bij L.E.K. Consulting. Hij maakte destijds de overstap vanuit Boston Consulting Group. Eerder was hij werkzaam op het gebied van technologieontwikkeling bij Los Alamos National Laboratory.

Meest recentelijk stond Heskett – die een MBA behaalde aan Harvard University – binnen L.E.K. Consulting aan het hoofd van de Europese Life Sciences-praktijk en was hij verantwoordelijk voor de regio Europa.

Jackson – die bijna zijn hele werkzame leven actief was voor het kantoor (hij sloot zich in 1984 aan bij het kantoor na vier jaar BAE Systems) – zal binnen L.E.K. Consulting aanblijven als partner. Hij adviseert bedrijven van elke omvang – van hightechstartups tot Fortune 500-bedrijven – in de medtech, gezondheidszorg, consumentenproducten, private equity en andere sectoren.