L.E.K. Consulting opent vijfde Europese vestiging in Madrid

22 april 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Wereldwijd strategy consultancykantoor L.E.K. Consulting heeft een kantoor geopend in de Spaanse hoofdstad Madrid.

Het nieuwe kantoor is alweer het vijfde kantoor in Europa voor L.E.K. Consulting en de twintigste vestiging wereldwijd. De Spaanse praktijk zal nauw gaan samenwerken met de kantoren in Londen (het wereldwijde hoofdkantoor), Parijs, München en Wroclaw.

“We streven er al lang naar om onze diensten uit te breiden naar klanten in Spanje”, laat Clay Heskett weten, partner en hoofd van de Europese tak van L.E.K. Consulting.

Toegang tot de Spaanse markt

Met de opening van het kantoor krijgt L.E.K. nu toegang tot de Spaanse adviesmarkt, die wordt geraamd op een waarde van €1,5 miljard. L.E.K. Consulting is al jaren actief in Spanje, vooral op het gebied van strategisch advies en fusie- en overnameprojecten. Hiervoor werden consultants vanuit andere kantoren ingevlogen, maar door de opening van een fysiek kantoor in Madrid zal dit niet langer nodig zijn.

L.E.K. Consulting opent vijfdeuropese vestiging in Madrid

Het team van L.E.K. Consulting in Madrid voorziet bedrijven en investeerders van strategische adviesdiensten (strategieontwikkeling, market entry, commerciële strategie) en transactie due diligence-diensten (commerciële due diligence, sell- en buy-side). De focus ligt hierbij op klanten in de consumentengoederen, gezondheidszorg, life sciences, retail en private equity-sectoren.

Leiderschap

Om leiding te geven aan het nieuwe kantoor zijn twee ervaren partners aangetrokken: Jacqueline Thompson en Carmen Morales Garcia. Thompson is een voormalig Strategy&-partner, die daar leidinggaf aan strategische en commerciële due diligence-projecten in de gezondheidszorg en de farmaceutische sector. Eerder deed ze ervaring op bij strategiekantoren Booz Allen Hamilton en Bain & Company.

Garcia was eerder partner bij PwC en daarvoor elf jaar bij L.E.K. Consulting in het Londense kantoor. Ze beschikt over zeventien jaar aan advieservaring, opgedaan in heel Europa en op verschillende expertisegebieden, waaronder strategische planning, marktintrede-strategieën, prijsstrategieën en due diligence (zowel sell- als buy-side).

“We zijn verheugd in Spanje te kunnen investeren”, stelt Heskett. “De opening van het nieuwe kantoor stelt ons in staat om zowel klanten in Spanje als internationale klanten met interesse in de Spaanse markt te bedienen. Zo kunnen wij nog beter tegemoetkomen aan de toegenomen vraag naar onze diensten in de regio.”

Andere toonaangevende adviesbureaus met een kantoor in Madrid zijn onder meer strategy consultancykantoren McKinsey & Company, Boston Consulting Group, Bain & Company, Oliver Wyman, Roland Berger, Kearney en de strategiepraktijken van de Big Four-kantoren.