Antea Group neemt intrek in nieuw kantoorcampus in Heerenveen

15 oktober 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De professionals van ingenieurs- en adviesbureau Antea Group hebben deze maand officieel hun nieuwe werkplek in Heerenveen in gebruik genomen.

“Zeventig jaar geleden zijn wij hier gestart. Wij zijn trots op onze roots, maar wij willen ook verder bouwen aan de komende zeventig jaar”, vertelt Tanja Lendzion, CEO van Antea Group, naar aanleiding van de intrek in de gerenoveerde kantoorcampus in het Friese Heerenveen.

Het nieuwe terrein bestaat uit verschillende gebouwen, waaronder het innovatiecentrum. “Dé plek waar straks samen met opdrachtgevers en kennisinstituten wordt gewerkt aan nieuwe oplossingen voor huidige uitdagingen zoals klimaatverandering en veranderende mobiliteit”, vertelt Lendzion. 

Adviesbureau Antea Group neemt nieuwe kantoorcampus in gebruik

Niet alleen het innovatiecentrum is gericht op vernieuwing. Ook de kantoorruimtes zijn onder handen genomen en geschikt gemaakt voor het nieuwe werken. Zo kunnen medewerkers voortaan per dagdeel bepalen welke ruimtes ze nodig hebben, zoals creatieve ruimtes, hypermoderne vergaderzalen of stilte- en ontspanningsruimtes

Daarnaast is ook het monumentale landhuis op het terrein – genaamd Woudoord – in ere hersteld. Vanuit dit pand startten de broers Jan en Freek Bosma in 1951 de voorloper van Antea Group. Het landhuis zal worden gebruikt als vergadercentrum. Verder is de omgeving ook onder handen genomen, geïnspireerd op High Line Park in New York City.

“Door de coronacrisis weten we dat medewerkers ook veel thuis kunnen doen, maar dat neemt niet weg dat een kantoor wel degelijk een toekomst heeft”, vertelt Lendzion. “Maar dan vooral als ontmoetingsplek die inspireert en professionals uitnodigt om samen te werken. Een plek die voor verbinding zorgt met kennisinstituten, startups en opdrachtgevers.”

Daarnaast is in de kantoorcampus – die plek biedt voor circa 450 medewerkers – veel aandacht besteed aan duurzaamheid, “een belangrijk thema voor Antea Group”, laat Lendzion weten. Zo zijn de kantoorvloeren en stoelen gemaakt van gerecyclede materialen en staan er in de gebouwen veel planten, terwijl het parkeerterrein een laadplein voor elektrische auto’s is geworden.

Zeventigste verjaardag

De opening van de nieuwe kantoorcampus vindt plaats in het jubileumjaar van Antea Group. Deze verjaardag wordt een jaar lang samen met medewerkers, opdrachtgevers en zakelijke partners gevierd. Met daarbij oog voor het verleden, maar vooral ook met de blik op de toekomst gericht, geeft Lendzion aan.

“Het kroonjaar staat in het teken van omkijken en vooruitzien. We zijn ontzettend trots op onze historie én onze Friese roots, maar wij willen vooral ook laten zien dat wij het ingenieurs- en adviesbureau van de toekomst zijn. Zo spelen we reeds een grote rol bij maatschappelijke vraagstukken zoals de energietransitie.”