Oud-PwC'er Johan Terpstra leidt investeringsmaatschappij Strikwerda

06 oktober 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Investeringsmaatschappij Strikwerda Investments heeft een nieuwe topman: oud-PwC’er Johan Terpstra.

De 52-jarige Terpstra is per 1 oktober aan de slag bij de investeerder en is verantwoordelijk voor de portefeuille van investeringen van de Nederlandse family office. Strikwerda Investments werd opgericht in 2000 (momenteel is de organisatie in handen van de tweede generatie eigenaren) en telt een team van vijftien medewerkers.

In de afgelopen twintig jaar heeft de participatiemaatschappij meer dan honderd investeringen gedaan, vooral gericht op een langetermijninvesteringshorizon. Bekende huidige portfoliobedrijven zijn onder meer Total Specific Solutions (nu: Topicus), Total Webhosting Solutions en Total Industry Solutions.
Johan Terpstra, Managing Partner, Strikwerda Investments

Terpstra maakt de overstap vanuit branchegenoot NPM Capital, waar hij de afgelopen twaalf jaar diverse functies bekleedde en sinds 2016 actief was als Managing Director. Namens NPM heeft hij een aantal aansprekende platforminvesteringen gerealiseerd, zoals Hendrix Genetics, Kramp en Kiwa.

Daarvoor werkte hij vijftien jaar bij advieskantoor PwC in de Transaction Services-praktijk, meest recentelijk als partner.

“Ik vind het een grote eer en uitdaging om aan de slag te gaan bij Strikwerda Investments. Zowel de bedrijven die ze bouwen als de ambitie van het team.”, zegt hij over zijn nieuwe rol. “Ik kijk ernaar uit om met hen samen te werken en mee te bouwen aan nieuwe duurzame (internationale) platforminvesteringen en zo de toekomst van deze family office samen vorm te geven.”

Tjitske Strikwerda, een van de aandeelhouders van de investeerder, zegt: “Ik ben erg blij Johan te mogen verwelkomen in ons team en kijk uit naar zijn komst. Ik ben ervan overtuigd dat zijn expertise en uitgebreide ervaring zullen bijdragen aan de verdere uitbreiding van Strikwerda Investments en onze platforminvesteringen.”

In 2020 werd Strikwerda Investments erkend als ‘Investeringsmaatschappij van het Jaar’ bij de Fusie & Overname Awards, een initiatief van Brookz en Dealsuite.