Prowareness wordt SAFe Gold SPCT partner en komt in select rijtje

28 september 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het instituut achter de SAFe methodologie, Scaled Agile, heeft agile consultancybureau Prowareness toegelaten tot zijn hoogste partnershipniveau.

Scaled Agile werd opgericht in 2011. Het bedrijf is eigenaar en ontwikkelaar van het Scaled Agile Framework, een van ’s werelds leidende raamwerken voor het leveren van business agility. Sinds de oprichting hebben meer dan 20,000 organisaties uit alle hoeken van de wereld het raamwerk omarmd. En sindsdien zijn meer dan 800,000 gebruikers van het raamwerk getraind om de methodologie succesvol in te zetten bij klanten of hun eigen organisatie.

SAFe partners

In zijn missie het raamwerk voor zoveel mogelijk organisaties te laten werken, wordt Scaled Agile ondersteund door circa 400 transformatiepartners – consultancybureaus, IT-specialisten en agile boutique spelers die experts zijn in het helpen van bedrijven SAFe binnen hun bedrijfsvoering te implementeren. Ook helpen deze partners bij het borgen en delen van de SAFe kennis, door middel van trainings- en certificeringsdiensten.

Prowareness wordt SAFe Gold SPCT partner en komt in select rijtje

Het wereldwijde Agile instituut onderscheidt voor zijn partners verschillende partnerhipniveaus. Dat doet het op basis van het trackrecord van iedere partner en de verantwoordelijkheden die iedere organisatie draagt. Hierbij verstrekt Scaled Agile verschillende partnerships statussen aan zijn partners (van Brons tot Goud), met de Gold SPTC certificering als het hoogste door Scaled Agile afgegeven niveau.

Bedrijven die het predicaat SAFe Program Consultant Trainer (SPCT) krijgen, laten zien dat zij beschikken over het hoogste kennisniveau en competenties. Ook tonen zij daarmee aan over diepe ervaring te beschikken als het gaat om het omarmen van Agile binnen een organisatie met behulp van het Scaled Agile Framework. Bovendien mogen deze partners als enige aanstormende SAFe Program Consultants (SPC’s) trainen.

Illuster rijtje

Wereldwijd zijn enkele tientallen advies- en trainingsbureaus toegelaten tot het Gold SPCT partnerniveau, waaronder grote spelers als Capgemini, PA Consulting Group en Publicis Sapient. Meest recentelijk is tot dit select rijtje ook het in Nederland gevestigde Prowareness (opgericht in 2004) toegetreden.

Prowareness beschikt over ongeveer 300 agile-experts in zijn netwerk en is met zijn toetreding de dertigste partner wereldwijd. Naast Gladwell is Prowareness pas het tweede bedrijf in ons land dat deze partnerstatus heeft weten te verkrijgen. "Slechts enkele bedrijven hebben het voorrecht om deze partnerstatus te ontvangen, en we zijn uiteraard trots om nu deel uit te maken van deze selecte groep", laat Vikram Kapoor weten, de CEO van Prowareness.

Voordelen van agile en SAFe

Volgens een recent artikel kan agile werken voordelen opleveren voor de hele organisatie, vooral op het gebied van (1) productiviteit (2) wendbaarheid van processen (3) kwaliteit van taken en activiteiten (4) meer gestroomlijnde werkstromen en communicatie (5) tevredenheid en betrokkenheid van werknemers.

Organisaties die het SAFe model inzetten (ten opzichte van andere modellen zoals Crystal, Kanban, Lean Development, Scrum, et cetera) kunnen volgens verschillende agile kennisleiders evenals Scaled Agile oprichter Dean Leffingwell profiteren van diverse voordelen.

Zo zou het een productiviteitsverhoging van tussen de 20% en 50% kunnen opleveren, kan een kwaliteitsverbetering van tussen de 25% en 75% gerealiseerd worden, kunnen producten tot tussen de 30% en 75% sneller op de markt worden gebracht en kan het leiden tot tussen de 10% en 50% blijere werknemers.