Vattenfall kiest adviesbureau Ledgnd als partner in glastuinbouw

27 september 2021 Consultancy.nl
Meer nieuws over

Het Zweedse energiebedrijf Vattenfall heeft lichtadviesbureau Ledgnd geselecteerd als partner om bedrijven in de glastuinbouwsector te ondersteunen.

“Wij zijn erg blij met deze samenwerking. Met een mooi doel voor ogen gaan wij wekelijks met het agri-team van Vattenfall samenzitten om glasbouwtelers te ondersteunen bij hun verduurzamingsproces naar kassen met LED-verlichting”, zegt Ramón van de Vrie, Operationeel Directeur bij Ledgnd – een adviesbureau uit Capelle aan den IJssel.

“Ons bedrijf heeft als doel om binnen één generatie fossielvrij te zijn”, vervolgt Marloes Westgeest, werkzaam bij het agri-team van Vattenfall (omzet 2020: circa €16 miljard). “Nederland heeft heel wat hectare aan kassen met energieverspillende lampen, die met ondersteuning van Ledgnd zullen worden vervangen. En dat draagt bij aan onze duurzame doelstelling.”

 Lichtadviesbureau Ledgnd start samenwerking met energiegigant Vattenfall

De experts van Ledgnd ondersteunen telers in het bijzonder met het kiezen van de juiste lampen, met de integratie ervan en met het optimaliseren van de kassen. Hierbij maken klanten gebruiken van het digitale platform MyLedgnd van het adviesbureau, dat is ontwikkeld in samenwerking met wetenschappers van de Universiteit van Wageningen.

“Via het MyLedgnd-platform hebben telers direct inzicht op de prestaties van hun gewassen”, geeft Van de Vrie aan. “Hierdoor kunnen ze snel bijsturen als blijkt uit de gegevens dat dat nodig is. Ledgnd staat echt naast de teler in de transitie naar LED-verlichting.”

Het partnerschap

Achter de samenwerking tussen de twee partijen zit naast een duurzame doelstelling ook een commercieel motief. Ledgnd zal als onderdeel van de partnership klanten van Vattenfall een korting geven op zijn dienstverlening, waardoor mogelijk veel telers – om kosten te besparen – zullen overstappen naar de Zweedse energieleverancier. Terwijl Ledgnd met scherpere tarieven (waar het een compensatie van Vattenfall voor krijgt) – naar verwachting – meer klanten aan zich zal kunnen binden.

Kortom: een win-winsituatie voor beide partijen. “De kassen in ons land kunnen nog op zeer veel manieren worden verduurzaamd”, laat Van de Vrie weten. “Door middel van onze kennis en ervaring kunnen wij de teler ondersteunen in een bedrijfsspecifieke belichtingsoplossing met resultaat. Samen hopen wij dan ook grote stappen te maken in de glastuinbouwsector.”