Bestuurder Roland Boekhout verbindt zich aan Bain & Company

24 september 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De ervaren Nederlandse bestuurder Roland Boekhout heeft zich als External Advisor verbonden aan Bain & Company.

Met ruim dertig jaar ervaring in de financiële sector op zak, geldt Roland Boekhout als een zeer ervaren bestuurder en een expert in onder meer international banking, (digitale) transformatietrajecten, en strategie en financiering.

Tot eind 2020 was de 58-jarige Boekhout vanuit de raad van bestuur van het Duitse Commerzbank verantwoordelijk voor het segment Corporate Customers. Boekhout werd lange tijd in verband gebracht met de mogelijke positie als CEO van de bank, een rol die uiteindelijk is gegaan naar Manfred Knof.
Roland Boekhout, External Advisor, Bain & CompanyIn de jaren voor Commerzbank was Boekhout lid van de raad van bestuur van de internationale ING Groep, waar hij verantwoordelijk was voor de Benelux-activiteiten. In zijn vroegere loopbaan vervulde Boekhout diverse managementfuncties binnen ING en was hij onder meer CEO bij ING-DiBa AG, de Duitse poot van ING die uitsluitend digitaal werkt.

Ook was hij CEO van ING Commercial Banking Central & Eastern Europe (CEE). Voorafgaande aan zijn professionele loopbaan studeerde Boekhout bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en rondde hij het General Management Programme CEDEP – Executive Development af aan Fontainebleau.

Bain & Company

Nu heeft hij zich als extern adviseur formeel verbonden aan Bain & Company, een van de grootste strategische consultancykantoren ter wereld. In de rol zal Boekhout de Financial Services praktijk van Bain en haar klanten adviseren, vooral binnen de DACH-regio, maar ook op pan-Europees niveau.

Dirk Vater, partner bij Bain en hoofd van Bain’s Financial Services praktijk in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA), voegt toe: “Roland heeft verschillende topmanagementfuncties bekleed en heeft een sleutelrol gespeeld bij het vormgeven van de internationale banksector. Hij is een grote aanwinst voor ons team en onze cliënten.”