Utrechtse Way2Web Software gaat verder als PAQT

15 september 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Way2Web Software, een Utrechts bedrijf gespecialiseerd in softwareontwikkeling, heeft een rebranding doorgevoerd en gaat verder onder de naam PAQT.

PAQT werd opgericht in 2014 door het duo Robert Horsmans en Maurits Dijkgraaf en is sindsdien sterk gegroeid (de groei van het bedrijf is tot drie keer toe beloond met een FD Gazelle). Vandaag de dag werken bij de onderneming 45 specialisten die werkzaam zijn voor uiteenlopende opdrachtgevers, waaronder de Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen in Limburg en UMC Utrecht.

De rebranding van het bedrijf valt samen met de lancering van een nieuw platform dat opdrachtgevers van het bureau helpt om grip te krijgen op hun digitale transformatiereis met PAQT. Medeoprichter Horsmans legt uit: “Opdrachtgevers kunnen op PAQT.com inspiratie opdoen, een team selecteren, het ontwikkelproces van a tot z volgen, indien nodig de planning bijsturen en samenwerken met alle betrokkenen.”

Robert Horsmans en Maurits Dijkgraaf

“Met PAQT.com sluiten we aan op een ontwikkeling die we al langer zien. We hebben de afgelopen jaren talloze organisaties geholpen. Zij kwamen bij ons met vragen over tooling of software, maar de uitdaging waar zij mee te maken hadden was veel breder dan dat. Het ging vrijwel altijd om de transformatie van een organisatie.”

“Ons nieuwe platform ondersteunt managers bij vragen rondom digitale transformatie in de breedste zin van het woord. We verbinden alle afdelingen en stakeholders, zodat iedereen altijd over dezelfde informatie kan beschikken. Samenwerken wordt makkelijk en daarmee digitale transformatie ook een stuk eenvoudiger.”

De naam PAQT werd gekozen omdat deze “kort en krachtig” is, en omdat deze de wijze waarop het bedrijf zakendoet symboliseert. Medeoprichter Dijkgraaf vertelt: “Bij ons sluit je een PAQT, en dat is niet hetzelfde als een contract. Wanneer je een PAQT sluit ga je terug naar de essentie, en hou de lange termijn in het oog.”

“De naam blijft op een fijne manier hangen en was daardoor snel onze favoriet.”

Tot de klantenkring van PAQT behoren grote partijen als Hollister, Robidus en UMC Utrecht. De digitale agency werkt ook voor tal van middelgrote bedrijven en start-ups.

Vooruitkijkend verwacht PAQT “flink te groeien” stellen de ambitieuze medeoprichters. “Enkel het topje van de markt excelleert op digitaal niveau, maar met onze expertise en platform geven wij organisaties daaronder ook de kans om de volgende stap te zetten. We zien volop kansen om het bedrijf naar een volgende groeifase te loodsen.”