Rick Clarijs maakt de overstap naar Lux Consulting

14 september 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Lux Consulting, een boutique consultancybureau uit Breda, heeft er een nieuwe business consultant bij: Rick Clarijs.

Clarijs studeerde in 2019 af in human resource management. Na zijn studie bekleedde hij verschillende functies waarin hij ervaring opdeed met procesoptimalisatie, project- en verandermanagement en waste reductie in bedrijfsprocessen. Deze thema’s grepen al snel zijn interesse en hij wilde zich er dan ook graag verder in verdiepen. “En dus ben ik op zoek gegaan naar een werkgever waar dit de core business is”, zegt Clarijs.

In zijn zoektocht keek Clarijs in het bijzonder naar de energiebranche, “gezien de grote en complexe ontwikkelingen die gaande zijn in de sector”. Het was de combinatie van deze twee factoren die Lux Consulting – een veranderspecialist in de energie- en nutswereld – op zijn vizier bracht.

Rick Clarijs, Business Consultant, Lux Consulting

“De verschuiving van conventionele energie naar investeringen in duurzame energie is een ontwikkeling die ons allemaal raakt”, vertelt Clarijs. “Ik zocht een organisatie waarin ik iets in deze ontwikkeling kon bijdragen op de werkgebieden die ik interessant vind. Dit heb ik bij Lux Consulting zeker gevonden.”

De Bredanaar begon eind juli aan zijn nieuwe avontuur, en kan inmiddels terugblikken op een vliegende start. “Mijn start als business consultant bij Lux Consulting was ook direct starten bij de klant, DNWG in dit geval. Ik help hier om het intakeproces te optimaliseren, wat een hele interessante opdracht is. Hoewel ik pas een maand gestart ben, voel ik mij al helemaal thuis bij Lux. We hebben al zoveel mooie dingen gedaan!”

“Verder beleef ik ook een heel prettig teamgevoel. Daarnaast vind ik het fijn dat er veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Zo heb ik in deze korte tijd al bijvoorbeeld de PSPO- en PSM-certificeringen kunnen halen, en staat voor de komende maanden alweer een Lean Six Sigma-cursus en -certificering voor de deur.”

Jeroen Stooker, mede-eigenaar van Lux Consulting, vertelt dat Clarijs binnen zijn eerste opdracht al mooie successen heeft geboekt: “Rick zit niet stil en kijkt naast de initiële vraag vanuit de klant ook verder. Zo zijn uit deze opdracht interessante verbetersuggesties ontstaan die momenteel binnen DNWG verder worden uitgewerkt. Dit is ook waar Lux voor staat: als de klant A vraagt, leveren wij A maar ook B tot en met Z en adviseren wij hierin gevraagd en ongevraagd.”

Lux Consulting is in 2015 opgericht door Jeroen Stooker en Jonathan Zigter. Sindsdien maakt het consultancykantoor een gedegen groei door met een mix van junior, medior en senior business consultants.