M&A-adviseurs begeleiden verkoop van Quality Services aan Normec

09 september 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Quality Services heeft zich aangesloten bij Normec Group, een veel grotere branchegenoot die internationaal opereert.

Het in Bennekom gevestigde Quality Services levert onafhankelijke geaccrediteerde dienstverlening op het gebied van testen, inspecteren en certificeren voor publieke en private opdrachtgevers. De focus van de circa 35 medewerkers van het bedrijf ligt op sectoren als de industrie, olie, biobased, de bouw en hernieuwbare energie.

Na twintig jaar leiding te hebben gegeven aan het bedrijf besloot oprichter en aandeelhouder Cor van Ommeren eerder dit jaar aansluiting te zoeken bij een strategische investeerder. Naast het vrijmaken van de weg voor een jongere generatie leiderschap (Van Ommeren nadert zijn pensioengerechtigde leeftijd) zal de deal Quality Services bovendien in staat stellen om zijn dienstverlening verder te versterken en zijn impact binnen de markt te vergroten.

M&A-adviseurs begeleiden verkoop van Quality Services aan Normec

Jorn Bronsvoort, Directeur van Quality Services, zegt hierover: “Voor de klanten en medewerkers van Quality Services is deze aansluiting bij Normec een uitgelezen mogelijkheid om onze solide groei op de lange termijn door te zetten. Wij denken dat dit voor alle betrokken partijen een mooie kans is, waarvan wij veel profijt verwachten.”

Met meer dan 2.000 medewerkers in voornamelijk de Benelux en Duitsland behoort Normec (hoofdkantoor in Utrecht) tot de grotere spelers op het gebied van testen, inspecteren, certificeren en compliance in de regio. Met de overname van Quality Services krijgt het toegang tot een nichesegment waarin het bureau nog niet actief was.

“Quality Services biedt een scope van activiteiten, die op dit moment nog niet door Normec worden aangeboden. Hierdoor zijn we nog beter in staat onze klanten in de volle breedte te ontzorgen. Quality Services is dus een prachtige aanvulling op de bestaande dienstverlening binnen onze divisie Life, Safety & Environment”, stelt Normec-CEO Joep Bruins.

Dealmakers

Kruger fungeerde bij deze deal als financieel strategisch adviseur van Quality Services. Het advieskantoor hielp de firma bij het ontwikkelen van zijn M&A-strategie en het uitvoeren van de transactie. Het dealteam van het Rotterdamse bureau bestond uit Ton Moonen, Rogier Groot en Frank Leijendekker.

“De begeleiding van Kruger was essentieel tijdens de onderhandelingen tussen de verschillende marktpartijen die Quality Services graag wilde hebben”, vertelt Van Ommeren over de samenwerking. “De manier waarop, en het opschalen binnen Kruger als het echt serieus gaat worden, was fenomenaal. Ze begrijpen precies jouw situatie en hoe je er als ondernemer in staat en beschermen je soms tegen jezelf.”

Andere dealmakers die een rol speelden in de begeleiding waren Mark Miedema en Ilse van Vloten (Windt Le Grand Leeuwenburgh Advocaten), Barend Bosch (Boschland Accountants) en Kees Temminck (Fiscuraat Belastingadviseurs).

Aan de andere kant van de dealtafel werd koper Normec onder meer geadviseerd door KPMG (financieel advies en due diligence) en Lexence (juridisch advies).