Profectus Instituut: Een matchmakers voor coaches

16 september 2021 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Maryama Marong en Nienke van der Vat zijn de oprichters van Profectus Instituut. Een gesprek met het duo over hoe hun (online) platform professionals en professionele coaches samenbrengt.

Met Profectus Instituut willen de twee oprichters een van de grootste vraagstukken in de arbeidsmarkt tacklen: ontevreden werknemers, “Slechts 15% van de mensen gaat met veel energie naar hun werk, de overige 85% wordt minder blij van zijn/haar werk, zo bleek uit recent onderzoek”, vertelt de 30-jarige Marong.

“Dit ebt natuurlijk door in allerlei prestatiestatistieken”, vult de een jaar jongere Van der Vat aan. Bijvoorbeeld: “Cijfers van het CBS en TNO laten zien dat maar liefst 17% van de werknemers kampt met burn-out klachten.”

Profectus Instituut: Een matchmakers voor coaches

Voeg hier nog aan toe dat werknemers meer dan ooit hun verwachtingen richting werkgevers hebben opgeschroefd – als het gaat om wat werkgevers aan arbeidsvoorwaarden bieden en in welke mate een organisatie bijdraagt aan de maatschappij (‘purpose’) – en het feit dat de arbeidsmarkt een historische krapte beleeft, dan wordt één ding duidelijk: “het is tijd om de werknemer centraal te zetten”.

En dat is precies waar Marong en Van der Vat zich met Profectus Instituut voor willen inzetten. Om zich heen zagen ze steeds meer mensen na een paar jaar werkervaring vastlopen of op een kruispunt staan. “Zo maak je ooit een keuze voor een bepaalde studie of beroep en na een paar jaar werkervaring komen vragen op als ‘Is dit het dan?’, ‘Wat vind ik nu echt leuk om te doen?’ en ‘Wat past er nu echt bij mij?’ naar boven”, legt Marong uit.

Het beantwoorden van die vragen is een complex en soms ook een eenzaam proces. “Om dit proces te vergemakkelijken en vooral ook leuk te maken is Profectus Instituut opgericht. We hebben de missie om mensen, teams en organisaties de tools, kennis én het zelfvertrouwen te geven om verder te komen. Dit doen we door ze de mogelijkheid te geven om te leren van professionals.”

Van der Vat: “Op basis van wetenschappelijke testen en persoonlijk advies kan iedereen zelfinzicht verkrijgen. Professionele coaching kan je helpen om weer grip te krijgen op je toekomst.”

Een matchmakers voor coaches

“Je kunt ons zien als een soort van coach matchmaker”, voegt Marong toe. “Er is zo’n groot aanbod aan coaches en psychologen, dat we merken dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Ook ben je vaak niet zeker van de kwaliteit van een coach. Coach is geen beschermd beroep, waardoor in principe iedereen als coach aan de slag kan gaan. Voor wij met een coach samenwerken controleren we altijd de opleiding en ervaring, zodat we kwaliteit kunnen garanderen.”

Maryama Marong en Nienke van der Vat

Een uitgebreide intake zorgt ervoor dat de professional wordt gematcht met een passende coach. En is deze gedurende het traject toch niet tevreden? Dan belooft Profectus Instituut kosteloos een nieuwe match. “Dit is echter tot nu toe [het platform is zo’n zeven maanden live] nooit voorgekomen, omdat we de hulpvraag helder in kaart brengen”, vult Van der Vat aan.

Inmiddels hebben de twee ondernemers al tientallen mensen geholpen en de reacties zijn erg positief. “Je merkt gewoon dat mensen echt behoefte hebben aan onafhankelijk advies en een concreet stappenplan. Het is heel dankbaar om mensen na een traject van een paar maanden vol energie aan het werk te zien gaan, die nieuwe functie te starten of een bezoek aan de KvK te brengen”, zegt Marong.

De volgende stap is het bedrijfsleven te veroveren met hun aanpak. Vanuit meerdere organisaties is er al interesse getoond en de eerste trajecten staan gepland. “Nooit eerder was de krapte op de arbeidsmarkt zo groot als op dit moment. Hierdoor merk je dat bedrijven graag investeren in hun mensen en ervoor zorgen dat ze met plezier naar hun werk gaan”, laat Van der Vat weten.

Het dienstenaanbod voor bedrijven bestaat uit bemiddeling in één op één coaching, teamoptimalisatietrajecten, workshops en het opzetten van coachpools. “We merken dat veel bedrijven hun medewerkers wel ondersteuning in de vorm van coaching willen bieden, maar dat ze vaak vastlopen op het enorme aanbod. Het kost dan een stuk minder tijd om een aanvraag bij ons neer te leggen”, sluit Van der Vat af.