Neptune Energy werkt met TCS aan data analytics en cloud

09 september 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Het Britse Neptune Energy is een samenwerking aangegaan met Tata Consultancy Services. Samen wordt gewerkt aan diverse onderdelen van Neptune’s digitale routekaart, waaronder het versterken van de data analytics- en cloudcapaciteiten.

Het in Londen gevestigde Neptune Energy legt zich toe op gasexploratie- en productieactiviteiten in de Noordzee, Noord-Afrika en de Azië-Pacific regio. Met 1.900 medewerkers behoort het bedrijf tot de grootste Europese spelers in zijn segment. Neptune Energy is ook actief op het gebied van groene waterstof en heeft onlangs een offshore-waterstofinstallatie in de Nederlandse Noordzee opgezet.

Als onderdeel van de IT-strategie van Neptune Energy is het bedrijf bezig met een aantal transities, waaronder een verschuiving naar werken in de cloud. Door applicaties en processen naar de cloud te verplaatsen wil het bedrijf zijn processen flexibeler maken en de manier waarop de werknemers in verschillende landen samenwerken en informatie delen verbeteren.
Neptune Energy werkt met TCS aan data analytics en cloud

Tata Consultancy Services (TCS) ondersteunt het energiebedrijf in deze transitie, met behulp van zijn cloud-native integration services. Doel is daarbij “een feilloze en betrouwbare connectie tussen de applicaties en services in verschillende landen mogelijk te maken”, vertelt Seema Mehra, Business Head, Energy & Resources UK, Europe & ANZ bij TCS.

“Werken in de cloud vergroot de operationele veerkracht en bedrijfsflexibiliteit. We zijn blij om samen met Neptune Energy te bouwen aan een digitale, cloud-based kern die de basis zal leggen voor verbeterde prestaties en versnelde innovatie”, voegt Mehra toe.

Een ander project waar de twee bedrijven aan werken is de adoptie van een nieuw data- en analyticsplatform. TCS ondersteunde Neptune Energy bij het bouwen van dit platform, dat op feiten gebaseerde besluitvorming mogelijk maakt op het gebied van gezondheid en veiligheid. “Dit stelt Neptune Energy in staat om zijn belangrijkste KPI’s met betrekking tot de veiligheid van werknemers te meten en risico’s zoveel mogelijk te beperken”, aldus Mehra.

“Het ontwikkelen van een ecosysteem met samenwerkingen met toonaangevende organisaties die onze capaciteiten aanvullen is een belangrijk onderdeel van Neptune Energy’s digitale transformatiestrategie. We zijn verheugd om samen met TCS te werken aan onze digitaliseringsreis”, stelt Kaveh Pourteymour, CIO van Neptune Energy.