Luc Daemen wordt partner bij M&A-adviesbureau NexyZ

06 september 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

M&A-adviesbureau NexyZ heeft een nieuwe partner benoemd. Luc Daemen wordt de zesde vennoot van de adviesfirma. 

Daemen brengt uitgebreide ervaring in fusies & overnames met zich mee naar de overnamebemiddelaar. De laatste twintig jaar was hij actief in de M&A-praktijk als adviseur en later partner bij Big Four-kantoor Deloitte en mid-marketspecialist Grant Thornton.

Hij heeft gedreunde deze tijd vele succesvolle fusie-, acquisitie-, verkoop- en buy-and-build-transacties gerealiseerd diverse waarderingsvraagstukken uitgevoerd voor mkb-bedrijven, corporates en investeringsmaatschappijen.

Luc Daemen, Partner, NexyZ

Ook was Daemen actief als investeerder, met name in de foodsector, en bekleedde hij commerciële en financiële leidinggevende functies bij Nedlloyd en Eurofar Garden Furniture. Hij studeerde bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg en volgde ook een postdoctorale opleiding MBA New Business Development aan de Erasmus Universiteit.

In zijn nieuwe rol bij NexyZ richt hij zich op fusies en overnames in de IT- en technologiebranche – de twee sectoren waar NexyZ zich in specialiseert. Zo was NexyZ recent onder meer betrokken bij de overname van Videns IT Services door Expereo en de fusie tussen SAP-partners Serac en Xperi. 

“Ik wil een sparringpartner/verbinder zijn voor ondernemers en managementteams. Gezien de ontwikkeling van de digital economie zie ik veel mogelijkheden om de hoogwaardige overnameservices van NexyZ op het gebied van double-exit en value creation in buy & build strategies verder vorm te geven”, aldus Daemen.

De andere partners van NexyZ zijn Kees van der Luijt, Rein Hoogland, Martijn Voorhuis, Herman Egbertzen en Albert Bokma.