Sourcing Champions sluit samenwerking met inkoopspecialist Cirtuo

01 september 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Nederlands adviesbureau Sourcing Champions heeft zijn krachten gebundeld met de Oostenrijkse tech- en inkoopspecialist Cirtuo. De twee partners zullen samen inkoopleiders gaan helpen bij het beter vormgeven van hun ‘category’-strategie en de daarbij behorende routekaart.

Sourcing Champions is een consultancybureau gespecialiseerd in sourcingstrategie, procurement-transformaties en digitalisering. Het bureau heeft vestigingen in Amsterdam en München. Het in Oostenrijk gevestigde Cirtuo – opgericht door voormalig Kearney-consultant Drasko Jelavic – levert software waarmee bedrijven hun category en supplier management kunnen professionaliseren.

“We hebben recentelijk ons ‘Category Strategy Development Program’ gelanceerd”, trapt Robert Waalder af, Managing Partner van Sourcing Champions. “Dit is een stimuleringsprogramma dat inkoopleiders helpt sterkere procurement category-strategieën en -plannen te ontwikkelen, evenals een duurzamere aanpak voor risico’s, kosten, werkkapitaal, innovatie en digitalisering.”

Sourcing Champions sluit samenwerking met inkoopspecialist Cirtuo

Waalder licht toe waarom het bureau besloot het nieuwe programma te ontwikkelen: “In onze ervaring vormt strategie het fundament voor procurement om een concurrentievoordeel te kunnen realiseren. Veel bedrijven steken echter te veel tijd in de uitvoering, zonder dat er een goed onderbouwde en gevalideerde category-strategie en planning ligt.”

Digital partner

Om klanten een end-to-end ervaring te kunnen bieden, besloot Sourcing Champions op zoek te gaan naar een vooraanstaande speler in de markt, die het benodigde digitale fundament en de juiste oplossing zou kunnen leveren ten behoeve van de inkoopbesluitvorming. Het Nederlandse adviesbureau kwam uit bij Cirtuo, een oplossing waar procurement managers en hun teams in meer dan 40 landen ter wereld gebruik van maken.

“Bedrijven die er niet in slagen hun inkoopstrategieën succesvol uit te voeren, verspillen middelen en verliezen het zicht en de focus op wat belangrijk is voor de business”, legt oprichter Jelavic uit. “Ons unieke AI-gebaseerde technologieplatform lost dit op door volledig inzicht te bieden in de ontwikkeling en uitvoering van category-strategieën.”

De tool verbetert niet alleen de inkoopwaardeketen, maar stelt procurement managers bovendien in staat om meer als businesspartner te opereren, waardoor de “functie meer strategisch” van aard wordt.

De samenwerking vindt plaats in een tijd waarin inkoopfuncties met enorme disruptie te maken hebben gekregen. In het huidige landschap zien veel bedrijven zich genoodzaakt om hun kosten te drukken en hun leveranciersnetwerken te herstructureren.

Alleen zo kunnen ze voldoen aan de veranderde vraag in de markt en de toenemende roep om meer duurzaamheid, en kunnen ze toekomstbestendig blijven. Bestuurders verzoeken hun Chief Procurement Officers dan ook steeds vaker om vooral strategische waarde toe te voegen.

Waalder licht toe: “Leiders grijpen de huidige ontwikkelingen aan om hun procurement-strategieën te herzien. We kijken ernaar uit om bij te dragen aan dit doel door middel van ons nieuwe programma en partnership met Cirtuo. Al onze consultants zijn het afgelopen half jaar intensief getraind en met succes gecertificeerd door Cirtuo!”

Het Category Strategy Development Program beslaat twaalf intensieve weken met vijftien workshops. Waalder: “Het betreft een volledige implementatie-uitrol van alle categorieën, met training en coaching op Cirtuo voor alle category leads.”

Vooruitkijkend willen de twee bedrijven hun relatie ook uitbreiden ten aanzien van hun adviescapaciteit. Jelavic: “Sourcing Champions is sterk aanwezig in de Nederlandse, Duitse en andere Europese markten en past bij onze groeidoelstellingen en visie. We hebben een gedeelde passie voor deze samenwerking en een gezamenlijk doel om het inkooplandschap te professionaliseren.”