Belg Serge Colle wereldwijde leider Energy & Resources-praktijk EY

11 augustus 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Wereldwijd accountants- en advieskantoor EY heeft de Belg Serge Colle benoemd tot de nieuwe Global Leader van zijn Energy & Resources-industriegroep.

“Ik ben vastbesloten om leiding te geven aan de innovatieve, ervaren en wendbare EY-teams, om onze klanten te helpen bij het hervormen van de toekomst, het ontsluiten van kansen in het nieuwe energielandschap en het creëren van een betere wereld”, aldus de Belg in een reactie op zijn benoeming.

Colle sloot zich in 2015 aan bij EY, waar hij werkzaam is vanuit het Brusselse kantoor. Destijds maakte hij de overstap vanuit Accenture, waar hij ruim 22 jaar actief was en doorgroeide tot partner. Colle kan bogen op jarenlange ervaring op het gebied van hernieuwbare energieën, het creëren van nieuwe businessmodellen, prestatieverbetering, customer experience, opkomende technologieën en digitale transformaties.Serge Colle, Global Leader Energy & Resources, EY

Bij zijn overstap naar EY werd Colle benoemd tot Global Energy Leader van de Advisory-praktijk van het kantoor, waarna hij doorgroeide naar de rol van Global Leader van het Power & Utilities-segment. Deze rol zal hij ook na zijn huidige promotie – tot Global leader van EY’s Energy & Resources-tak – blijven vervullen.

Andres Saenz, EY Global Vice Chair - Industry, is verheugd over de benoeming van Colle: “Serge brengt de ideale combinatie van bewezen leiderschapscapaciteiten, betrokkenheid en kennis van de industrie. Hiermee verhogen we de waarde die EY-teams leveren aan energiebedrijven over heel de wereld.”

Als leider van EY’s Energy & Resources-praktijk wordt de Belg verantwoordelijk voor een wereldwijd team van meer dan 30.000 industrieprofessionals actief binnen uiteenlopende segmenten, waaronder mining & metals, oil & gas en power & utilities. in Nederland wordt de Energy & Resources-praktijk van EY geleid door Sliman Abu Amara, EY Director Markets & Business Development Energy & Resources.

Colle is de opvolger van Gavin Rennie, die de praktijk vanaf vorige zomer vanuit een interim rol heeft mogen leiden. Rennie keert nu terug naar zijn eerdere rol als Global Emerging Markets Leader for Energy & Resources.