Hogenhouck m&a helpt OfficeGrip met aantrekken van investeerder

03 augustus 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Microsoft Cloud-specialist OfficeGrip heeft zijn gewenste groeigeld binnengehaald. Met de extra financiële slagkracht van Total Specific Hosting verwachten de aandeelhouders van OfficeGrip hun activiteiten versneld te kunnen uitbouwen.

OfficeGrip werd opgericht in 2006 door Mitch Dubbeling en Jacob Jan van der Steur. De twee oprichters hadden de ambitie om een van de leidende IT-bureaus te worden op het gebied van Microsoft 365-cloudtechnologie in het mkb-segment. Daar lijkt het duo aardig naar op weg – vandaag de dag telt OfficeGrip ruim zeventig medewerkers en bedient het tal van bekende namen in uiteenlopende sectoren.

Voor de volgende groeifase van het bedrijf ging het duo bewust op zoek naar extern kapitaal. Want, zo leggen de twee uit, “onze strategie is om organische groei te combineren met overnames in marktsegmenten waar wij sterk in zijn. Daarmee kunnen we ons portfolio en klantenbestand versneld uitbouwen.”

Hogenhouck m&a helpt OfficeGrip met aantrekken van investeerder

Samen met Hogenhouck m&a werd een zoektocht gestart naar de ideale partner. Een partner die niet alleen geld zou meebrengen, maar juist ook diepe expertise in de IT-markt. Interesse vanuit de markt in het bedrijf uit Heemskerk was er legio, en na een uitvoerig dealtraject viel de keuze op Total Specific Hosting, een portfolio-onderneming van participatiemaatschappij Strikwerda Investments.

“We krijgen hiermee toegang tot kennis en kapitaal om de volgende groeifase vorm te geven en tevens acquisities te doen. Hiermee zal het groeipad worden versneld voor klanten en medewerkers”, aldus Dubbeling en Van der Steur in een reactie.

Total Specific Hosting is een groep van automatiseerders met een omzet van bijna €90 miljoen. Bij de verschillende autonome labels van het bedrijf – Vancis en DatacenterNext (focus op de onderwijsbranche), NEH (woningcorporaties) Actacom (bibliotheken) en Missing Piece (financiële adviseurs) – werken zo’n 400 medewerkers.

Strikwerda Investments is een investeringsfonds met een sterk trackrecord in de ICT-sector. De investeerder bouwde eerder via een vergelijkbare buy-and-build strategie Total Specific Solutions op. Dat bedrijf werd jaren geleden voor €240 miljoen grotendeels overgenomen door het Canadese Constellation Software.

Matthieu van Amerongen, CEO van Total Specific Hosting en managing director van Strikwerda Investments, is zeer verheugd over de gesloten deal. “OfficeGrip heeft bewezen dat zij een sterke aanpak hebben om opdrachtgevers naar de Microsoft-cloud te brengen. Deze aanpak is toepasbaar voor elk type mkb-bedrijf, waardoor OfficeGrip een sterke pijler is voor onze groei in diverse marktsegmenten. Het geeft daarnaast de andere bedrijven binnen Total Specific Hosting de mogelijkheid van de samenwerking te profiteren.”

Financiële details rondom de acquisitie van het meerderheidsbelang zijn niet bekendgemaakt. De deal werd vanuit Hogenhouck m&a begeleid door Mark Van Beusekom, Rik Stikkelbroeck, Cedric Baerts en Tim van Zanen. Juridisch advies werd geleverd door M&A-advocaten van BarentsKrans en Vriman.

Voor Hogenhouck m&a is het de vierde deal die het kantoor sluit in twee maanden tijd. Zo leverde het onlangs buy-side M&A-advies voor de overname van Fitness4me door My Local Gym Group, stond het de aandeelhouders van Hipex bij tijdens de verkoop aan Team.blue en hielp het de Vereenigde Banketbakkers – de moedermaatschappij van Maison Kelder en Brokking – met het inlijven van Banketbakkerij Maassen .