Modeketen AWWG sluit samenwerking met Metyis

20 juli 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Wereldwijd modeconcern AWWG heeft een driejarig partnership gesloten met Metyis. Het strategie- en innovatieadvieskantoor gaat AWWG ondersteunen met het digitaliseren van zijn e-commerce-operaties.

Het in Madrid gevestigde AWWG, eigenaar van de bekende kledingmerken Pepe Jeans London, Hackett en Façonnable, is wereldwijd actief in 54 landen en telt meer dan 500 winkels, 4.000 verkooppunten en 4.200 werknemers.

De groep wil meer inzetten op digitalisering – vandaag de dag een strategische noodzaak voor elk modemerk, aangezien de pandemie onze consumptiepatronen sterk heeft veranderd. Een soepele en aangename klantreis via e-commerce is hierbij essentieel om in het huidige landschap concurrerend te kunnen blijven.Modeketen AWWG sluit samenwerking met Metyis

Maar ook het digitaliseren van de back-end is cruciaal, om in te spelen op de verschuivingen in de supply chains, de cashflow en de klantvoorkeuren. AWWG heeft daarom besloten het van oorsprong Nederlandse Metyis in te schakelen om te helpen deze doelstellingen te realiseren.

“Ik ben zeer verheugd deze nieuwe samenwerking aan te kondigen”, laat Marcella Wartenbergh weten, een Nederlandse die leidinggeeft aan AWWG. “Ik geloof dat onze twee bedrijven elkaar zullen aanvullen en dynamische energie en wederzijds begrip zullen meebrengen. Dit maakt groei, transformatie en de integratie van nieuwe tools mogelijk en stelt het bedrijf in staat een concurrentievoordeel te verkrijgen.”

Plan van aanpak

Het partnerschip met Metyis richt zich op het verbeteren en laten groeien van de ‘side business’ van AWWG, op basis van nieuwe capaciteiten op het gebied van brand commerce, de inzet van technologie en customer relationship management (CRM).

Dit behelst ook het opzetten van een Digital Campus Hub, waar innovatieve praktijken op het snijvlak van e-commerce, data analytics en andere applicaties zullen worden ontwikkeld. Deze zullen vervolgens binnen AWWG’s wereldwijde organisaties worden ingezet.

In een persverklaring stelt AWWG te verwachten tegen het einde van het boekjaar 2023 voor zijn e-commerce activiteiten een omzet van meer dan €100 miljoen te zullen realiseren.

Als een van de eerste stappen binnen de driejarige planning zal voor Pepe Jeans in India een mobile-first e-commerceplatform worden ontwikkeld dat draait op het Salesforce Commerce Cloud Platform. Tijdens het traject zullen consultants van Metyis AWWG adviseren over hoe de retailer zijn routekaart voor digitale transformatie voortdurend kan aanpassen om in te spelen op externe ontwikkelingen.

“We hebben de tijd genomen om te begrijpen hoe onze bedrijven werken om een sterke basis te leggen voor een succesvol partnerschap op de lange termijn. Een partnership waarmee we betekenisvolle impact kunnen hebben op zowel de ‘top en bottom line’ via onze gezamenlijke bedrijfsactiviteiten”, laat Metyis-partner en -CEO Yogen Singh weten.