Voormalig wethouder Mariëtte van Leeuwen partner bij BMC

14 juli 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Voormalig wethouder en VNG-bestuurder Mariëtte van Leeuwen is per vandaag aangesteld als partner bij BMC.

Van Leeuwen brengt brede bestuurlijke ervaring in het publieke domein met zich mee naar het advies- en interimbureau. Tussen 2006 en 2017 werkte ze als gemeenteraadslid en vervolgens wethouder voor gemeente Zoetermeer. In laatstgenoemde rol had ze jarenlang de portefeuille sociaal domein en jeugd onder haar hoede. 

Gedurende deze periode had Van Leeuwen binnen de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) vier jaar lang de rol van voorzitter van de commissie gezondheid en welzijn. In die hoedanigheid fungeerde ze als aanspreekpunt voor het kabinet voor alle (jeugd)zorg-gerelateerde zaken vanuit gemeenten.

Mariëtte van Leeuwen, Partner, BMC

De afgelopen jaren werkte Van Leeuwen als bestuurder bij iHUB Alliantie, een aanbieder van jeugdzorg en speciaal onderwijs. De organisatie biedt onderwijs aan kinderen die door hun gedrag niet kunnen meekomen in regulier onderwijs en biedt tevens het hele palet aan jeugdhulp, van licht tot zwaar.

Deze expertise en ervaring zet Van Leeuwen nu in bij BMC. “Samen met mijn collega’s bij BMC wil ik een waardevolle bijdrage leveren om het beroep op de jeugdhulp te verminderen en mede mogelijk te maken dat meer kinderen liefdevol volwassen worden.”

“Om jongeren in staat te stellen om succesvol te zijn is het van belang dat onderwijs, jeugdhulp en het thuisfront als een geoliede machine samenwerken. Allen hebben ze het belang van het kind vooropstaan, maar toch zijn er nog verbeteringen mogelijk in de samenwerking en afstemming.”

“De medewerkers van BMC ken ik als inhoudelijk gedreven professionals met een enorme passie voor hun vak. Het is mijn missie om al die kennis en kunde te verbinden om jeugdhulp beter en betaalbaarder te maken.”

Pieter Vermaas, algemeen directeur van BMC, is verheugd met de aanstelling van Van Leeuwen. “De adviseurs van BMC werken in het hele land voor onder andere gemeenten en jeugdzorgaanbieders. Samen een positieve impact maken op het leven van kinderen in Nederland is wat deze adviseurs drijft. Door haar uitgebreide kennis en ervaring levert Mariëtte een waardevolle bijdrage aan deze missie.”