Protiviti stelt Remke Schermer aan als Business Development Director

14 juli 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Wereldwijd adviesbureau Protiviti heeft zijn team in Nederland versterkt met Remke Schermer.

Schermer brengt meer dan 25 jaar ervaring in de financiële dienstverlening met zich mee naar Protiviti. Voordat ze zich bij het bureau aansloot werkte ze voor Rabobank als Hoofd Program Management voor een wereldwijd privacy-transformatieprogramma. Daarvoor werkte ze aan verschillende projecten op het gebied van financiële criminaliteit en compliance.

Eerder in haar carrière deed Schermer verschillende complexe internationale projecten bij onder andere ABN Amro, Amev, Delta Lloyd en Reaal. Ze begon haar carrière in de verzekeringsbranche, waar ze salesfuncties bekleedde bij Interpolis en Nationale-Nederlanden.

Remke Schermer, Business Development Director Risk & Compliance, Protiviti

Bij Protiviti is ze benoemd tot Business Development Director Risk & Compliance, met een focus op financiële instellingen. “We zijn verheugd Remke in ons team te verwelkomen”, aldus Anneke Wieling, Country Managing Director van Protiviti Nederland.

“Remke is resultaatgericht en heeft een bewezen trackrecord in het bewerkstelligen van verandering in complexe wereldwijde organisaties”, voegt Wieling toe. “Ze begrijpt wat er komt kijken bij het werken aan grensoverschrijdende projecten, oog hebbende voor de culturele verschillen en verschillen in regelgeving tussen markten. Remke is in staat leiders te beïnvloeden en strategie om te zetten in realiteit, waarbij ze tegelijkertijd hands-on en pragmatisch tewerk gaat.”

In lijn met Protiviti’s visie op het stimuleren van risk & compliance-verandering, “begrijpt Remke ook dat de menselijke aspecten van een organisatie en de impact van verandering op mensen nooit over het hoofd gezien mogen worden”.

Bij Protiviti zal Schermer zich richten op het uitbreiden van de activiteiten van het bedrijf bij financiële instellingen en grotere fintechs, met een aanbod van onder meer risk & compliance-strategie, compliance, risicobeheer en interne controle.

“Ik ben er trots op te werken voor een consultancybedrijf dat echt waarde hecht aan de behoeften van de klant en een groot voorstander is van het inbedden van zijn consultingkennis in de organisatie van de klant. Het team van Protiviti is dynamisch, creatief en innovatief en ik kijk ernaar uit om met hen allemaal samen te werken, nationaal en internationaal, in het brengen van de beste oplossingen voor onze klanten.”