Twee vrouwen over werken in strategy consulting bij Strategy&

30 juni 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Anne-Fleur Tjon Joe Gin en Tessa Brand werken beiden voor Strategy& in Amsterdam. Ze vertellen hoe het is om in strategy consulting te werken en hoe Strategy& hen helpt hun carrière vormt te geven.

Kun je wat vertellen over je achtergrond en waarom je voor Strategy& hebt gekozen?

Anne-Fleur: “De belangrijkste reden waren de warme en inspirerende mensen. Ik vormde al snel een echte band tijdens mijn interviews, aangezien ze oprechte interesse toonden in mijn ervaringen en interessegebieden, en in mij persoonlijk. De gesprekken voelden natuurlijk aan en maakten dat ik me op mijn gemak en thuis voelde.”

“Bovendien voelde ik, dankzij mijn achtergrond in beleidstechniek – daarbij worden simulatiemodellen gebruikt ter ondersteuning van (overheids)beleid – een goede match met Strategy&, vanwege hun werk in de publieke sector. Om deze redenen heb ik voor Strategy& gekozen. Bijna een jaar later ben ik nog steeds erg blij hier te zijn.”

Anne-Fleur Tjon Joe Gin and Tessa Brand - Strategy&

Tessa: “Met mijn technische achtergrond en meer dan vijf jaar werkervaring in de industrie was de overstap naar strategy consulting niet vanzelfsprekend. Hoewel ik echt van mijn vorige baan heb genoten en veel leermogelijkheden heb gekregen, wilde ik ontdekken wat er nog meer was. Bovendien hoopte ik dat consulting mijn professionele ontwikkeling verder zou helpen verbreden… en dat is ook zo!”

Wat was je beste ervaring bij Strategy& tot nu toe?

Anne-Fleur: “Ik begon vorig jaar april tijdens de eerste Covid-19-piek. Ik kreeg toen de kans om te werken voor een van de bedrijven die juist wisten te profiteren van de coronacrisis – als gevolg van nieuwe regelgeving en de lockdowns die werden ingevoerd in de strijd tegen de pandemie.

“Dit bedrijf levert ons allemaal meerwaarde op en heeft me een idee gegeven van het belang van het werk dat ik doe. Bovendien, hoewel de projectomgeving volledig virtueel was, ontmoette ik veel collega’s, zowel in mijn eigen project als vanuit overal ter wereld.”

Tessa: “Afgelopen zomer meewerken aan een pro bono-project bij Hospitainer was absoluut een geweldige ervaring. Het was ongelooflijk gaaf om hen te kunnen ondersteunen met hun missie ‘menselijk lijden tot een minimum te beperken door in noodsituaties medische containeroplossingen te bieden’.”

“Ik was onder de indruk van de drive van mensen om anderen te helpen en van het vermogen van Hospitainer om op korte termijn medische oplossingen te bieden op locaties met een hoog risico, zoals oorlogsgebieden en natuurrampen.”

“Ik kreeg de kans ze te helpen bij het identificeren van hun kerncapaciteiten en het bepalen van hun strategische richting, Deze waren beide gericht op het vergroten van de sociale impact en het opschalen van het aantal mensen met toegang tot de gezondheidszorg. Het was een indrukwekkende ervaring die ik nooit zal vergeten.”

Hoe heeft Strategy& jou in je kracht gezet?

Anne-Fleur: “Ik heb ervaren hoe uitdagend het kan zijn om je carrière in een online omgeving te starten. Het sterke gemeenschapsgevoel op het kantoor in Amsterdam heeft me geholpen om goed in het bedrijf te integreren en mijn leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen.”

“Dat betekende naast mezelf leiden ook anderen ondersteunen om het beste uit zichzelf te halen. Twee informele vrouwelijke mentoren hebben mij tijdens mijn eerste jaar zowel op persoonlijk als professioneel vlak begeleid en ondersteund. Dit was voor mij een zeer waardevolle ervaring.”

Tessa: “Terugkomend op het ontwikkelingsgedeelte, ik heb echt het gevoel dat de dingen die ik heb geleerd bij Strategy& een aanvulling vormden op de vaardigheden en kennis die ik in de branche heb opgedaan. Dit heeft mij bovendien geholpen brede kennis en ervaring op te doen.”

“Ook heeft dit het cliché bevestigd dat ik omringd zou worden door inspirerende en gemotiveerde mensen – alle collega’s stimuleren je om te groeien en jezelf als persoon in je kracht te zetten.”