Implementatiespecialist LeadingMile breidt uit naar Verenigd Koninkrijk

11 juni 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Nog geen vier jaar na zijn lancering heeft boutique implementatiespecialist LeadingMile nu ook internationaal zijn vleugels uitgeslagen, met de opening van een kantoor in het Verenigd Koninkrijk.

Het Amsterdamse LeadingMile Consulting is gespecialiseerd in het implementeren van IT-oplossingen binnen het alternatieve beleggingssegment, evenals bij asset management-partijen binnen de bredere financial services-sector. Zo werkt het bureau ook voor banken, pensioeninstellingen, verzekeraars en vermogensbeheerders.

De consultants van LeadingMile overzien bij klanten het end-to-end implementatieproces en zetten in de projecten voor klanten hun ruime technologische en datakennis in. Martijn Voorhaar, die het bedrijf in 2017 oprichtte, legt uit: “LeadingMile stelt zich ten doel de allernieuwste technologie naar een traditioneel nichesegment brengen.”

Nederlands consultancybureau LeadingMile breidt uit naar de UK

Een ambitie waarbij het management, net als in de alternatieve beleggingsmarkt, te maken heeft met de “noodzaak om te groeien in combinatie met de druk om de kosten te verlagen”. Voorhaar licht toe: “Vanaf onze start hebben wij de focus gelegd op het bieden van specifieke tools waarmee onze opdrachtgevers concreet invulling kunnen geven aan hun ambities.”

Met die aanpak is het LeadingMile gelukt om in de afgelopen jaren telkens te groeien met zo’n 50%. Voortbouwend op zijn sterke groei heeft het bureau nu besloten internationaal uit te breiden. De timing voor de expansie naar het buitenland komt niet uit de lucht vallen.

Verhaar legt uit: “We zetten een grote stap in de post-Brexit UK-markt en doen dit met veel vertrouwen, want wij geloven dat veel innovatie in de sector zal starten in het Verenigd Koninkrijk dat in Europa vooroploopt in het herstarten van de economie na de Covid-19-pandemie.”

Een bekende aan het roer

Om leiding te geven aan het kantoor in het Verenigd Koninkrijk heeft LeadingMile Lloyd Dean aangesteld. Dean kan bogen op meer dan twintig jaar aan ervaring op het gebied van management en het implementeren van technologie binnen de vermogensbeheersector. Die expertise zal hij in nieuwe rol gaan inzetten.

Meest recentelijk was Dean werkzaam als Director of Implementations EMEA bij Charles River, waar hij leidinggaf aan een 30-koppig team van implementatieconsultants en projectmanagers. Eerder in zijn loopbaan vervulde hij rollen als Head of Professional Services bij fintech-investeerder Milestone Group en eFront, onderdeel van vermogensbeheerder BlackRock.

Als de nieuwe UK Country Director zal Dean zich richten op het uitbouwen van de nieuwe vestiging, het uitbreiden van het klantennetwerk en het opzetten en onderhouden van nieuwe projecten in het Verenigd Koninkrijk en de Kanaaleilanden.

“Met Lloyd als Country Manager weten financiële dienstverleners in het Verenigd Koninkrijk en de Kanaaleilanden zich verzekerd van ervaren ondersteuning op strategisch niveau”, schrijft LeadingMile in een persverklaring.

“We zijn enorm verheugd dat Lloyd zich aansluit bij onze organisatie”, geeft Voorhaar aan. “We kennen elkaar al vele jaren en we zijn ervan overtuigd dat zijn enorme ervaring en trackrecord in de markt ons in staat zal stellen onze internationale ambities waar te maken. Niet alleen richting de grote Britse markt, maar ook daarbuiten.”