Ruben Velstra over hoe Delta Capita resultaat boekt bij klanten

03 juni 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ruben Velstra werkt als Principal Consultant bij Delta Capita in de Benelux. Hij vertelt over zijn tijd bij de organisatie en hoe Delta Capita hem in staat stelt om resultaten te boeken bij klanten en tegelijkertijd zijn skillset uit te breiden.

Na het afronden van zijn opleiding, startte Velstra zijn loopbaan met een management traineeship, om later aan de slag te gaan bij Voogt, Pijl & Partners, een Nederlands managementadviesbureau voor de financiële sector dat tegenwoordig deel uitmaakt van Delta Capita.

In die periode deed Velstra uitgebreide ervaring op in uiteenlopende bedrijfstransformaties in de branche, met een focus op de bankensector. Zo voerde hij bij elk van de vier grootste banken van ons land projecten uit, waarbij hij zich onder meer toelegde op het helpen van de klant bij het heruitvinden van hun operationele modellen.

Ruben Velstra over hoe Delta Capita resultaat boekt bij klanten

Ook hielp hij hen met het verbeteren van hun processen of het omarmen en implementeren van nieuwe technologieën, met als doel het optimaliseren van de operaties of de compliance- en riskprocessen van de betreffende bank.

“Het beste aan consultant zijn bij Delta Capita is het feit dat we altijd samenwerken met de klanten en streven naar blijvende resultaten. We nemen geen opdracht over, managen deze niet geïsoleerd en pushen geen producten”, geeft hij aan.

Zijn opvattingen sluiten aan bij Delta Capita’s visie op consulting. Het bureau opereert als vertrouwde realisatiepartner voor financiële partijen binnen hun transformatieketen – van strategie en advies tot delivery en managed services. “Bij Delta Capita geven we niet alleen gedegen advies of stellen we een plan op, maar nemen ook verantwoordelijkheid voor ook het implementatieproces en blijven betrokken totdat de doelstellingen van onze klant zijn gerealiseerd.”

“Daarom beschouwen onze klanten ons als een betrouwbare en waardevolle partner”, voegt hij toe. Op basis van dit trackrecord heeft de organisatie, die in 2010 werd opgericht in het Verenigd Koninkrijk, een sterke groei doorgemaakt – Delta Capita is drie opeenvolgende jaren uitgeroepen tot een van Europa’s snelstgroeiende adviesbureaus. Vandaag de dag is het bedrijf wereldwijd actief met zes kantoren.

Een van de aspecten die Velstra waardeert in zijn rol is de pure-play-industriefocus die “alle consultants bij Delta Capita delen”. Deze gerichte focus “stelt ons in staat ons te specialiseren in de processen, uitdagingen en kansen die specifiek zijn voor de banken-, vermogensbeheer-, pensioen- en verzekeringssector en om deze ons eigen te maken. Hierdoor hebben we veel expertise in huis en bovendien is onze cultuur open en collaboratief, wat inhoudt dat onze consultants hun kennis met elkaar delen, zodat zij klanten wereldwijd de best mogelijke service kunnen bieden.”

Nu technologie een integraal onderdeel vormt binnen de zakelijke dienstverlening, geeft Velstra aan trots te zijn op de technologische mogelijkheden die het adviesbureau kan bieden binnen domeinen zoals robotic process automation, financial crime en risk & compliance. “Delta Capita geldt als een vertrouwde partner voor aanbieders van deze oplossingen. Daarnaast beschikken we ook over eigen gepatenteerde oplossingen.”

“Door gebruik te maken van de beschikbare vaardigheden binnen onze technologiedivisie, evenals het aanzienlijke fintech-portfolio van ons moederbedrijf [Prytek], kunnen we nieuwe digitaal-gedreven diensten en tools ontwerpen, ontwikkelen en implementeren”, besluit de Principal Consultant.