Remco van der Mije versterkt vastgoedadviespraktijk van KPMG

21 mei 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Remco van der Mije heeft zich deze maand aangesloten bij de Nederlandse Real Estate Strategy-tak van KPMG.

Bij het Big Four-kantoor zal Van der Mije de komende tijd zowel publieke als private partijen gaan adviseren over vastgoedstrategieën. Wereldwijd ziet KPMG de vraag naar deze diensten toenemen, zegt Sander Grunewald, partner en global head van KPMG Real Estate.

“Dit is zowel een gevolg van bestaande trends, zoals digitalisering en duurzaamheid, als van de coronapandemie. Met de kennis en ervaring die Van der Mije inbrengt in de vastgoedadviespraktijk kunnen we ons beter onderscheiden in de markt en ondernemingen helpen om met hun vastgoedportefeuille maximale waarde toe te voegen aan hun bedrijfsstrategie”, legt Grunewald uit.

Remco van der Mije, Director Corporate Real Estate Strategy, KPMG

“Zowel bij transactievraagstukken als de overige adviesvraagstukken zien we een toename vanuit de corporate real estate-discipline”, voegt Frank Mulders toe, eveneens partner in de vastgoedadviespraktijk van het Big Four-kantoor. “Door de toevoeging van Van der Mije aan ons team kunnen we hier in de toekomst beter invulling aan geven.”

Voor zijn komst naar KPMG was Van der Mije meer dan een decennium actief bij de internationale dienstverlener JLL. Daar was hij de laatste vijf jaar verantwoordelijk voor de Nederlandse strategische consultancy-unit van het bedrijf. Vanuit deze rol was hij lid van het Nederlandse MT en van het EMEA Consulting Board.

Gedurende zijn tijd bij JLL ondersteunde Van der Mije verschillende klantorganisaties. Zo was hij bijna zes jaar werkzaam binnen de Philips Real Estate-afdeling, waar hij zich bezighield met tal van fusie-, acquisitie-, afstotings- en integratieprojecten. Ook adviseerde hij corporates bij workplace strategy, portfolio-optimalisatie en real estate-transformaties.