Synechron sluit samenwerking met low-code platform Unqork

07 mei 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel

Unqork, een wereldwijde leverancier van low-code (of no-code) software, heeft Synechron aangewezen als voorkeurs advies- en implementatiepartner.

Als onderdeel van het strategische partnership zal Synechron het Unqork-platform gaan integreren in zijn diensten voor klanten in de verzekeringssector. Synechron werkt in alle segmenten van de sector, inclusief levens-, eigendoms- en ongevallenverzekeringen en herverzekeringen, en ondersteunt klanten met strategische digitaal-gedreven transformaties en technologische upgrades.

Met behulp van het platform van Unqork kan het advies- en technologiebedrijf zijn digitale transformatiediensten versnellen en vereenvoudigen, in een tijd waarin digitaal is verworden tot het fundament van strategieën, innovatie en wendbaarheid. Onderzoek van McKinsey & Company laat zien dat alleen al in het afgelopen jaar het tempo van digitale transformaties met zo’n zeven jaar is versneld (vooral als gevolg van de impact van de coronacrisis).

Synechron sluit samenwerking met low-code platform Unqork

Unqork wordt geschat op een waarde van $2 miljard, in navolging van een C-round financieringsronde van $207 miljoen die in oktober vorig jaar plaatsvond. Het bedrijf stelt zijn gebruikers in staat om oplossingen te bouwen met behulp van een eenvoudige ‘drag-and-drop’ interface. Dankzij de eenvoud is er weinig behoefte aan een aangepaste code en dit stelt professionals zonder IT-achtergrond in staat om bij te dragen aan digitalisering.

Gemak en snelheid

Daarmee onderscheiden low-code platforms zoals Unqork zich met twee belangrijke voordelen: gemak en snelheid. Christian Barrera, Vice President bij Unqork, legt uit: “Ons no-code bedrijfsplatform helpt bij het drie keer sneller bouwen van kwaliteitssoftware dan met traditionele codering, waardoor de ontwikkelingstijd wordt verkort en betere digitaal-gedreven oplossingen worden ontwikkeld.”

Mihir Shah aan, Head of Europe, Middle East & APAC bij Synechron, legt uit dat het platform van Unqork is ontworpen voor sterk gereguleerde sectoren zoals de verzekeringssector.

“Het kan worden gebruikt om op maat gemaakte oplossingen te creëren voor enkele van de meest voorkomende uitdagingen binnen de branche. Het resultaat is een veel kortere levenscyclus (van design tot go-live), lagere ontwikkelings- en onderhoudskosten en een bijna onmiddellijk rendement op de investering. Een platform als dat van Unqork helpt om aan de operationele behoeften van verzekeringsmaatschappijen te kunnen voldoen en zorgt ook voor meer wendbaarheid, flexibiliteit en efficiency.”

Concrete use-cases waar Synechron de komende tijd aan zal werken in de verzekeringssector zijn onder meer het verbeteren van de onboarding van klanten, het optimaliseren van de afhandeling van claims, het uitbreiden van applicaties en het stroomlijnen van regulatory compliance.

Als onderdeel van de overeenkomst heeft Synechron aangekondigd dat het een speciaal center of excellence voor Unqork-capaciteiten zal bouwen.

Low-code neemt vlucht

Steeds meer organisaties, van groot tot klein, zien de waarde van low-code en omarmen de technologie. Volgens analisten van Gartner zal de markt voor low-code dit jaar met 22% groeien naar een totale waarde van $14 miljard, onder meer door de enorme groei van de afgelopen jaren.