Deloitte neemt life sciences adviespraktijk van Iperion over

06 mei 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Deloitte heeft de management consulting praktijk van Iperion overgenomen, een in Nederland gevestigd bedrijf gespecialiseerd in life sciences.

Als gevolg van de deal voegt het Nederlandse kantoor van Deloitte, het grootste Big Four kantoor van ons land, zo’n veertig consultants toe aan de organisatie. Met de overname versterkt Deloitte zijn life sciences aanbod, vooral op het gebied van data governance en regulatory compliance rondom geneesmiddelen.

Iperion werd opgericht in 2015. De consultants van het bureau helpen hun opdrachtgevers met het structureren en digitaliseren van data. Veel van deze data valt onder regelgeving, waardoor het cruciaal is voor goedkeurings- en speed-to-market processen. Data vormen de basis voor de interoperabiliteit van medicinale data, die bepalend is voor sectorbrede innovatie en samenwerking. Ook maakt het interne verbeteringen van de bedrijfsvoering mogelijk, door middel van de inzet van advanced analytics.

Deloitte acquires life sciences consulting practice of Iperion

Over de voordelen die de deal oplevert, zegt Aida Demneri, een 17-jarige Deloitter en partner in de Risk Advisory-tak: “Als gevolg van de Covid-19-crisis is er een grotere urgentie om medicijnen sneller en effectiever op de markt te brengen. Dat vereist een transformatie van de regelgevende processen, met als einddoel meer agile, datagedreven, digitale en gestandaardiseerde informatie. Iperion is gespecialiseerd in dit vakgebied."

De deal is een vervolg op de nauwe samenwerking tussen de twee firma’s die sinds een jaar bestaat. Uit die samenwerking bleek al dat het dienstenaanbod van beide adviesorganisaties complementair is aan elkaar en dat de professionals van de twee bedrijven dezelfde waarden delen: “Hun kennis en passie hebben ons vooral aangetrokken tot Iperion. We kijken ernaar uit om onze krachten te bundelen”, aldus Harvey Christophers, Managing Partner bij Deloitte Risk Advisory in Nederland.

Door zich aan te sluiten bij een van de grootste adviesbureaus ter wereld, kan Iperion "een grotere bijdrage leveren aan de versnelde goedkeuring van nieuwe of verbeterde geneesmiddelen en het verstrekken van hoogwaardige informatie aan patiënten en de gezondheidszorg", laat Frits Stulp van Iperion weten. "Dit is een logische volgende stap voor ons", geeft Karel Bastiaanssen aan, de andere oprichter van Iperion.

Als onderdeel van de integratie treedt Frits Stulp toe als partner bij Deloitte, terwijl Bastiaanssen de komende jaren aanblijft als adviseur om integratie en groei te ondersteunen. Iperion zal de naam ‘Iperion - a Deloitte business’ voeren en blijven opereren vanuit Vlijmen, vlakbij ‘s-Hertogenbosch.

De IT-activiteiten van Iperion (Iperion Information Systems) maken geen deel uit van de overname en zullen blijven opereren als Colbright.

De overname is de eerste van Deloitte in Nederland sinds het in mei 2019 marketingbureau Pervorm overnam en in november 2018 Boer & Croon Corporate Finance inlijfde. Wereldwijd heeft het Big Four kantoor sindsdien tientallen kleinere overnames gedaan.