Tessa Falke: nieuwe aanwinst in het team van Talent ON

03 mei 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Talent ON, een bureau dat organisaties helpt met het professionaliseren van talentmanagement en het bouwen van een inspirerende werkplek, heeft zijn team versterkt met Tessa Falke.

Tessa Falke brengt jarenlange ervaring in human capital met zich mee naar het bureau uit Breda. “De afgelopen jaren heb ik binnen de provincie Noord-Holland een divers pad bewandeld. De eerste jaren van mijn loopbaan werkte ik aan omgevingsmanagement en communicatie voor infrastructurele projecten. Daarna ben ik teamleider geweest, en heb ik een uitstapje gemaakt naar het vak van leren en ontwikkelen”, zegt Falke.

“Maar de leukste en meest impactvolle rol die ik heb vervuld is die van programmamanager, waarmee ik in vier jaar tijd een topprogramma heb neergezet met veel bereik en impact.” Ze doelt hiermee op ‘Talent aan Zet’ – een programma van de provincie Noord-Holland om door middel van meer maatwerk in functies en carrières het beste uit alle medewerkers te halen.

Tessa Falke, Programmamanager, Talent ON

Na vier jaar pionieren en verbeteren hebben teams binnen de organisatie volgens Falke nu “veel duidelijkere teamresultaten, meer structuur in hun aanpak én er is veel meer aandacht gekomen voor ieders individuele talentvolle bijdrage aan het team. Met als mooie bijvangsten: betere teamsamenwerking.”

Deze ervaring sluit naadloos aan bij de visie van Talent ON. Dit bureau (zeven professionals) helpt opdrachtgevers met het centraal stellen en ontwikkelen van talent, tijdens verandertrajecten maar ook in de dagelijkse operatie. “Ik heb er veel zin in om de unieke aanpak van Talent ON een boost te geven bij andere organisaties!”

Volgens Falke kunnen organisaties met zo’n talentgedreven manier te werken hun organisatiedoelen beter en efficiënter bereiken. “De uitdaging in organisaties is om groot en klein met elkaar te verbinden en organisatiedoelstellingen, systemen en structuren te linken met het dagelijks inzetten van talenten van mensen.”

“Ik sta ervoor dat dit een gezamenlijk, innovatief stapje-voor-stapje zoekproces is wat past bij de eigen sterktes (en zwaktes) van de organisatie. Ik put hiervoor onder andere uit mijn ervaring met innovatie en gedragsverandering.”  

Haar rol ligt vooral in het faciliteren van “eigen oplossingen” voor thema’s die spelen in de dagelijkse werkpraktijk. “Je kunt van anderen leren hoe je moet presenteren, hoe je de beste adviseur wordt of hoe je een project leidt, maar het meest krachtige is als je dit weet te koppelen aan jouw eígen beste manier.”

Bijkomend voordeel van deze aanpak is dat werken vanuit talent ook een positieve vibe geeft aan werkplezier. “Ik heb mensen de afgelopen jaren zien opbloeien als zij bevraagd werden vanuit hun talent in plaats van vanuit rol, structuur of systeem”, sluit Falke af.