Grant Thornton lanceert webshop voor juridische documenten

29 april 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De juridische praktijk van Grant Thornton heeft zijn eigen webwinkel geopend voor standaard juridische documenten.

Op ‘Legal Docs’ kunnen ondernemers en leidinggevenden nu met een druk op de knop hun juridische documenten bestellen. Een flinke stap voorwaarts voor de ‘zonder advies’-dienstverlening van het adviesbureau – tot op heden moesten opdrachtgevers langs een jurist van het kantoor, wat de snelheid van het proces uiteraard niet ten goede kwam.

In Legal Docs zitten op het moment van de lancering bijna dertig arbeidsrechtelijke en ondernemingsrechtelijke documenten in vijf categorieën: geheimhouding, leveranciers, ondernemen, personeel en privacy & persoonsgegevens. “Dat gaan we geleidelijk aan uitbouwen”, licht bestuursvoorzitter Marcel Welsink toe.

Denk bij de beschikbare documenten bijvoorbeeld aan een arbeidsovereenkomst, detacheringsovereenkomst, inhuurovereenkomst, aandeelhoudersovereenkomst, privacyverklaring en directiereglement. Het kopen van zo’n document is in enkele muisklikken voltooid.

Terwijl het proces volledig is geautomatiseerd, kunnen de opdrachtgevers van Grant Thornton altijd terecht bij een jurist voor aanvullende vragen of maatwerk. Het nieuwe kanaal is bedoeld om relatief eenvoudige vraagstukken zo effectief en efficiënt mogelijk in te vullen. “Ons Legal Services-team staat natuurlijk klaar voor advies en begeleiding”, zegt Welsink.

Met de lancering speelt Grant Thornton in op de groeiende concurrentie op de markt voor juridisch advies. Nieuwe spelers zijn de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond geschoten met nieuwe concepten, zoals juristen en documenten ‘on demand’. Aan de gevestigde orde – waartoe Grant Thornton behoort – nu de uitdaging om hier passend op in te spelen.

Welsink is trots dat de firma hier met Legal Docs in korte tijd in is geslaagd. “Het is belangrijk om mee te bewegen met de markt en op nieuwe manieren de samenwerking te zoeken met onze (potentiële) klanten. Niet alleen kleine ondernemingen zonder jurist zijn hier echt mee geholpen. Ook HR-medewerkers van grotere ondernemingen nemen we werk uit handen.”

Eerder dit jaar lanceerde ook Berenschot op zijn website een eigen webshop. Centraal in deze webshop staan vooral benchmarks en standaard rapportages voor opdrachtgevers in het publieke domein.