BDO begeleidt Archive-IT bij verkoop aan investeerders

28 april 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BDO heeft een nieuwe deal geclosed. Het bureau heeft de Limburgse ondernemer Joan Westendorff begeleid bij de verkoop van zijn bedrijf Archive-IT.

Archive-IT is gespecialiseerd in archiveringsdiensten en -software, en naar eigen zeggen een van de grootste spelers binnen het segment. Vanuit kantoren in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk levert het bedrijf zijn diensten aan onder andere ziekenhuizen, (semi-)overheden, juridische dienstverleners en multinationals in binnen- en buitenland.

Sinds de oprichting in 2004 is Archive-IT uitgegroeid tot vijftig werknemers en een omzet van €7,5 miljoen. Als het aan de nieuwe aandeelhouders ligt – de Amsterdamse investeerder Fields Group (meerderheidsbelang) en Paul de Meulemeester (hiervoor de operationeel directeur van de archiveringsspecialist) – groeit deze omzet de komende jaren fors.

BDO begeleidt Archive-IT bij verkoop aan investeerders

“We zien in Frankrijk en Duitsland een actieve marktbeweging naar het digitaliseren en outsourcen van archieven. Middels onze snelgroeiende Franse operatie en een geheel nieuwe archiveringslocatie in Duitsland verwachten we ten volle van deze trend te kunnen profiteren”, stelt De Meulemeester, die nu de rol van CEO bekleedt. 

Ook de Nederlandse en Belgische markt bieden volgens De Meulemeester nog volop kansen. “We kunnen middels nieuwe softwareontwikkelingen op het gebied van digitale archivering en innovatieve services gericht op het verrijken van ongestructureerde data (‘datavitalisering’) nog meer waarde creëren voor onze klanten.”

Voor ondernemer Joan Westendorff is het de tweede exit in korte tijd. Een kleine twee jaar terug deed hij ook al Jalema, een leverancier van kantoor- en archiefartikelen, van de hand. Dit bedrijf telde toen 65 werknemers en drie productielocaties in Nederland, en is nu onderdeel van de Deens-Franse branchegenoot T3L Group.

“Nu is het juiste moment gekomen om het stokje over te dragen. Ik sluit dan ook met trots het boek Archive-IT”, zegt de 69-jarige Westendorff.

Adviseurs van BDO verzorgden het volledige transactieproces voor de Limburgse ondernemer, van het treffen van de juiste voorbereidingen tot het vinden van een koper, het onderhandelen over de financiële en juridische voorwaarden en het uiteindelijke sluiten van de deal.