Marktlink en RSM betrokken bij investering in digital agency Perplex

22 april 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Perplex Digital, een full-service digitaal bureau uit Arnhem, heeft een kapitaalinjectie gekregen van Green Park Investment Partners.

Met het verkregen kapitaal wil Perplex Digital investeren in verdere groei, die onder meer gerealiseerd zal moeten worden door “verdieping en verbreding van de dienstverlening”, geeft CEO Jeffrey Schoemaker aan.

Perplex Digital werd zestien jaar geleden opgericht en is de afgelopen jaren organisch en autonoom uitgegroeid tot een digitaal bureau met zo’n 50 professionals (die intern bekend staan als Perplex’ers). “We zijn vandaag de dag een full-service digital agency met een rijk aanbod van digitale diensten en disciplines. Van strategie tot content, van hosting tot webdesign, van backend en frontend development tot marketing en van video & animatie tot data en 24/7 support.”

RSM begeleidt investering in full-service digital agency Perplex

“In Green Park Investment Partners hebben we een ervaren partner gevonden om onze organisatie verder te laten groeien en te professionaliseren. Een fantastische win-win-win situatie wat mij betreft”, zegt Schoemaker.

Het private equity-bedrijf uit Amsterdam specialiseert zich in investeringen in kleine en middelgrote bedrijven in de Benelux. Onder de portfoliobedrijven van Green Park Investment Partners zijn onder meer ICT-bedrijf Bartosz, HR-speler Effectis en startups Showpad en Techwolf te vinden.

“Wij geloven sterk dat de digitalisering van organisaties, van klein tot groot, nog maar net begonnen is en dit bij uitstek door experts als Perplex gedaan moet worden”, stelt Gideon Cramwinckel van Green Park Investment Partners. “We zijn al een tijd op zoek naar de juiste partner in het rap veranderende digital agency-landschap. Daarin zijn wij overtuigd van de ambitie van Perplex om door te groeien op basis van de unieke combinatie van marketing, tech en content.”

De deal tussen de twee partijen werd begeleid door Marktlink, dat al jaren bij Perplex aan boord is als adviseur. Zo was het bureau eerder betrokken bij een management buy-out en het ophalen van financiering.

Green Park schakelde M&A-adviseurs van RSM in voor de financial due diligence. Andere dealmakers betrokken bij de deal waren JSA Tax (belastingadvies) en Vriman M&A (juridisch advies).