Nynne Allema: de nieuwe aanwinst van Lean People

07 april 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Utrechts adviesbureau Lean People heeft een nieuwe consultant aan boord: Nynne Allema. 

De afgelopen jaren werkte Nynne bij de Talent Academy Group in een dubbele rol als creative en artiestenmanager. In de wereld van topsport en entertainment werkte Nynne op operationeel vlak om topsporters en artiesten verder te helpen in hun carrière. Ze was onder andere onderdeel van het managementteam van pianiste Iris Hond en daarnaast ontwikkelde ze zich als prestatiecoach in de topsport. 

Bij Lean People gaat Nynne haar ervaring inzetten in haar rol als consultant. “De overstap naar Lean People voelt voor mij heel logisch” vertelt ze. “Ik heb de ambitie een goede trainer te worden, mensen zich bewust te laten zijn van hun manier van (samen)werken en ze te leren hoe het ook anders kan. Bij Lean People zet ik hierin de volgende stap.”

Nynne Allema - Leanpeople

Over haar aanpak zegt ze: “Door verschillende elementen van bijvoorbeeld lean, agile werken en design thinking te koppelen aan logisch verstand sta ik met een goed onderbouwd verhaal voor de groep. In combinatie met mijn ervaring in de topsport en entertainment heb ik originele praktijkvoorbeelden en een verfrissende kijk op het bedrijfsleven. Een vleugje creativiteit en humor zie je in mij als trainer zeker terug.”

Slimmer (samen)werken

“De afgelopen jaren was ik in mijn werk als trainer/coach vaak zoekende naar de juiste onderbouwing. Door de lean denkwijze valt voor mij alles op zijn plek. Het concreet verbeteren van processen is veel waard. In mijn vorige rollen heb ik gemerkt dat ad hoc werken niet makkelijk is, je loopt continu achter de feiten aan. Zo blijf je dezelfde fouten steeds opnieuw maken en ben je niet bewust van het aantal ‘verspillingen’ die je in je proces hebt zitten.”

“Als je de tijd neemt om hierbij stil te staan, levert dit je op de lange termijn veel meer op”, legt ze uit. “Onze manier van leven passen we tegenwoordig graag aan, maar onze manier van (samen)werken accepteren we zoals het is. Dat vind ik gek, je werkt een heel groot gedeelte van je leven. Tijd stoppen in het goed organiseren van je werkprocessen is dus meer dan de moeite waard.” 

Gebruikmaken van talent

Nynne kijkt “enorm uit” naar haar toekomst bij Lean People. “We werken transparant en open en kijken altijd samen naar hoe iets beter kan, ook binnen de organisatie. Dat vind ik heel waardevol. Zo ontwikkel ik me bij Lean People niet alleen als trainer en als consultant, maar leer ik ook hoe je op strategisch vlak een bedrijf doorontwikkelt. Op deze manier kan ik ook intern mijn steentje bijdragen. Dat is ook de visie van Lean People, slimmer samenwerken door gebruik te maken van elkaars talent!” 

“Ten slotte raad ik iedereen aan zich te verdiepen in lean en daarmee in het verbeteren van processen. Van je eigen werkomgeving tot aan organisatiebrede processen, slim samenwerken geeft heel veel rust. Zodat je energie kan besteden aan dingen die je leuk vindt om te doen.”