Baker Tilly en De Jong & Laan begeleiden deal in ICT-branche

06 april 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De corporate finance-afdelingen van zakelijke dienstverleners Baker Tilly en De Jong & Laan hebben succesvol een deal afgerond in de ICT-branche. Vorige week werd bekendgemaakt dat CAPE Groep – met terugwerkende kracht per 1 januari van dit jaar – branchegenoot Carthago ICT heeft overgenomen. Door de krachtenbundeling ontstaat een bedrijf met 150 werknemers.

CAPE Groep werd opgericht in 2000. Het bedrijf, dat met zijn hoofdkantoor gevestigd is in Enschede, is landelijk actief in onder andere IT-strategie, -ontwerp, -realisatie en -beheer van maatwerksystemen op basis van low code met een sterke branchefocus. Het bedrijf mag onder andere grote partijen als PostNL, HST Groep, BAM, Huuskes en Plegt Vos tot zijn klantenkring rekenen.

Het ingelijfde Carthago ICT werd opgericht in 1999 en geldt als een specialist in softwareontwikkeling op basis van state-of-the-art technologieën, architectuur, cybersecurity en cloud. De ICT-dienstverlener is actief vanuit kantoren in Hengelo en Veenendaal en werkt voor partijen als Thales, Wolters Kluwer, Saxion Hogescholen en Akzo.

Baker Tilly en De Jong & Laan begeleiden deal in ICT-branche

Rob ter Brugge, CEO van CAPE Groep, is verheugd over de samenwerking: “Carthago ICT is verankerd in de regio en landelijk actief met op Microsoft en Java gebaseerde dienstverlening. Met haar hoogopgeleide medewerkers is het echt een partner voor haar klanten en een bijzonder mooie aanvulling op de dienstverlening van CAPE Groep.”

CAPE Groep heeft de ambitie om ‘de digitale transformatiepartner te zijn voor bedrijven in transport en logistiek, agrifood en bouw’, zo valt te lezen in de persverklaring rondom de deal.

De krachtenbundeling stelt beide bedrijven in staat hun groeiambities te versnellen en voor hun klanten “nog hoogwaardiger ‘end-to-end’ softwareoplossingen met hoge toegevoegde waarde” te kunnen realiseren, onder meer door de combinatie tussen high code en low code.

“Met CAPE Groep hebben we een strategische partner die onze ambities deelt en aanvullende diensten aanbiedt”, stelt Herman Welleweerd, Algemeen Directeur van Carthago ICT. “CAPE Groep draagt bij aan de verbreding van ons technologieaanbod en helpt ons om het beste talent aan te trekken en te ontwikkelen met behoud van onze identiteit en cultuur.”

Dealmakers

De deal tussen CAPO Groep en Carthago ICT werd bijgestaan door M&A-adviseurs van Baker Tilly Corporate Finance (Willem Jan Bittink, Alexander Niemeijer) en De Jong & Laan Corporate Finance (Theo de Cock). Juridische ondersteuning werd verder verleend door VOA (Martin Kaptein, Miguel de Groot) en Dommerholt (Kees Borstlap).

De deal vindt plaats op een moment waarop de IT-branche sterk aan het consolideren is. De sector beleeft hoogtijdagen nu de wereld in toenemende mate digitaliseert, waarbij de coronacrisis nog eens voor een flinke extra impuls heeft gezorgd. Partijen van iedere omvang zoeken steeds vaker de samenwerking om met gezamenlijke slagkracht te kunnen profiteren van de aanwezige kansen in de markt.