Cygni sluit zich aan bij Accenture in Zweden en Nederland

30 maart 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In alweer zijn elfde deal van 2021 heeft Accenture IT-dienstengroep Cygni overgenomen. Daarmee voegt Accenture een team van ongeveer 190 developers toe aan zijn organisatie in Zweden en Nederland.

Volgend op de lancering vorig jaar van zijn Cloud First-groep kondigde Accenture aan dat het tussen 2020 en 2023 $3 miljard zou gaan investeren in de verdere uitbreiding van zijn cloudcapaciteiten en -dienstenaanbod. De nieuwe multiservicegroep telt wereldwijd inmiddels 70.000 cloudprofessionals, maar wil de komende drie jaar in omvang verdubbelen, zo meldt Karthik Narain, het wereldwijde hoofd van Accenture Cloud First.

Het versnellen van de groei door middel van fusies en overnames is voor Accenture tweede natuur. Alleen al in de afgelopen vijf jaar sloot het bedrijf meer dan 100 deals en met de huidige overname van Cygni heeft het nu zijn elfde deal van dit jaar afgerond.Cygni sluit zich aan bij Accenture in Zweden en Nederland

Cygni is een cloud-native full-stack ontwikkelaar die bedrijven helpt te transformeren door middel van geavanceerde technische softwareontwikkelingsdiensten en innovatieve oplossingen. Het bedrijf werd opgericht in 2006 en voorziet klanten in meerdere sectoren van IT-advies en implementatiediensten.

Narain is verheugd over de deal: “Nu het getalenteerde team van Cygni zich aansluit bij Accenture Cloud First versterken we ons vermogen om klanten te helpen de cloud en technologische innovatie te gebruiken om sneller te handelen, duurzaam te opereren en uitzonderlijke nieuwe ervaringen te bieden. Onze nieuwe Cygni-collega’s stellen ons in staat om klanten nog beter te helpen veranderen in een tijd waarin transformatie onder druk staat.”

Het team van Cygni – dat is gevestigd in Stockholm, Göteborg, Linkoping, Malmö, Lulea, Ostersund (allemaal in Zweden) en Amsterdam (Nederland) – heeft zich aangesloten bij de Cloud Infrastructure & Engineering-divisie van Accenture. Joel Hofgren, die leidinggeeft aan deze tak in Zweden, geeft aan: “Cygni neemt diepgaande technische en softwareontwikkelingsvaardigheden mee, we zijn verheugd hen te mogen verwelkomen.”

Hoe groot het team van Cygni in ons land precies zal zijn is niet bekendgemaakt. Het Zweedse bedrijf betrad in 2019 de Nederlandse markt.

Voor Jon Persson, de oprichter en CEO van Cygni, ligt de beslissing om zich bij de wereldwijde technologie- en adviesreus te voegen in lijn met de ambitie van het bedrijf om zijn activiteiten “naar een hoger niveau te tillen”.

“Door onderdeel te worden van Accenture, krijgen onze mensen de kans om nog verder te groeien als een integraal onderdeel van Accenture Cloud First. Het oppakken en oplossen van grote en uitdagende vraagstukken, niet alleen voor onze klanten, maar ook voor de wereldwijde klanten van Accenture, biedt meer mogelijkheden voor onze mensen om zich te ontwikkelen.”

In Duitsland nam Accenture vorige week fable+ over, een 50-koppig adviesbureau met vestigingen in Mannheim en Berlijn.