Bote Scholtens verruilt TwynstraGudde na 10 jaar voor Facilicom

26 maart 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Na tien jaar TwynstraGudde heeft Bote Scholtens de overstap gemaakt naar Facilicom Solutions. Scholtens blikt terug op zijn mooie tijd bij Twynstra en kijkt uit naar zijn nieuwe rol als Manager New Business.

Na het nieuws over zijn overstap op LinkedIn te hebben gedeeld werd Scholtens overstelpt met likes en reacties – op het moment van schrijven al zo’n 100. De ervaren adviseur laat weten: “De match met Facilicom voelde meteen goed. Er ligt bij Solutions ook een mooie uitdaging: de club is de afgelopen jaren hard gegroeid en het is nu tijd voor professionalisering van het commercieel apparaat. Heerlijk om mijn tanden in te zetten!”

Facilicom Solutions

Met ruim 28.000 medewerkers is Facilicom een van de grootste facility management-aanbieders van ons land. De Solutions-praktijk van het bedrijf adviseert en ondersteunt opdrachtgevers bij het creëren van “veilige en plezierige werk- en leefomgevingen”. Dat doet de praktijk met behulp van diensten op het gebeid van huisvesting, vastgoedmanagement, facility management en energiemanagement.

Bote Scholtens verruilt TwynstraGudde na 10 jaar voor Facilicom

Ruim tien jaar werkte Scholtens “met veel plezier” bij TwynstraGudde, waar hij de rol van Adviseur Huisvesting, vastgoed en facility management vervulde. Vanuit die rol hielp hij bij diverse opdrachtgevers facilitair managers en directeuren bij strategieontwikkeling, conceptontwikkeling, regie- en demand management.

Scholtens stroomde door naar die rol vanuit Adviestalent, het driejarig werk- en opleidingstraject van Twynstra Gudde. Voorafgaande aan zijn loopbaan rondde hij een master Facility Management af aan University of Greenwich.

De coronacrisis, die in maart van vorig jaar uitbrak, heeft een sterke impact gehad op het vervolg van zijn loopbaan, en zijn huidige keuze voor Facilicom. “Net als voor velen was 2020 ook voor mij niet echt een fijn jaar”, blikt hij terug. “De leuke opdrachten vielen weg en ik werd thuis met mijzelf geconfronteerd. Het riep de existentiële vraag op: wat wil ik nou eigenlijk? Ik ontdekte dat de afwisseling, zelfontplooiing en mensen voor mij enorm belangrijk zijn. Precies wat ik afgelopen jaar zo miste.”

Nieuwe uitdaging

Scholten kwam in contact met Ludwig Holzapfel, directeur van Facilicom Solutions en kreeg het aanbod om als Manager New Business aan de slag te gaan binnen Facilicom. Op basis van de goede klik die hij voelde besloot Scholtens ja te zeggen tegen deze nieuwe uitdaging, met als gevolg dat hij zich bij zijn nieuwe werkgever inmiddels mag bezighouden met marketing, sales en kennisleiderschap.

Op LinkedIn bedankt Scholtens TwynstraGudde voor het “warme bad” dat hij bij het organisatieadviesbureau heeft mogen ervaren. Ook bedankte hij voormalig collega en TwynstraGudde-partner Corinna Van Diepen-Knegjens voor de fijne begeleiding die hij in zijn tijd bij het bureau heeft gekregen.