Aon lanceert onderhoudsabonnement voor tweedehandsauto

19 maart 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Met zijn nieuwe platform CareToDrive biedt Aon tweedehandsautobezitters voor een vast bedrag per maand zekerheid bij onverwachte onderhouds- en reparatiekosten.

Aon ziet de populariteit van tweedehands  auto’s gestaag toenemen: “Het aantal nieuw verkochte auto’s is afgelopen jaar gedaald, terwijl tweedehandsauto’s juist meer en meer in trek zijn.” Uiteraard zijn tweedehandsjes goedkoper in aanschaf, maar daarna willen de problemen nog weleens beginnen.

“Een grote ergernis is dat je wordt geconfronteerd met onverwacht hoge kosten”, zegt Aon-onderzoeker Robert Spaan. “Het is niet voor niets dat private lease steeds populairder wordt. Met CareToDrive bieden we via autodealers dezelfde zekerheid voor een vast bedrag per maand, maar dan met je eigen tweedehandsauto.” 

Zekerheid voor een vast bedrag

De dienst van Aon wordt via geselecteerde autodealers in abonnementsvorm verstrekt aan particulieren die bij een van deze dealers een tweedehandsauto hebben gekocht. Auto’s moeten volgens de regels van CareToDrive tussen de drie en acht jaar oud zijn en mogen niet meer dan 100.000 kilometer op de teller hebben.

Aon lanceert onderhoudsabonnement voor tweedehandsauto

Onverwachte reparaties aan mechanische en elektrische onderdelen, periodiek onderhoud, slijtage, pechhulp en vervangend vervoer worden gedekt. “En daar komen dus geen extra kosten bij kijken”, aldus Spaan. Onderdelen aan de buitenkant van de auto – zoals de ruiten, banden en de lak – vallen niet binnen de dienstverlening. Verder is geen sprake van een eigen risico of een claimlimiet. 

Een rekensommetje

De hoogte van het maandbedrag hangt af van verschillende factoren, zoals de leeftijd van de auto, de kilometerstand, het aantal verwachte jaarlijkse kilometers, het type voertuig en de eventuele aanwezigheid van een fabrieksgarantie.

Zo betaalt bezitter van een tweedehands Volkswagen Golf (bouwjaar: 2017) met 74.338 kilometer op de teller die 15.000 kilometer per jaar rijdt maandelijks €61,29. Voor een eigenaar van een BMW 1-serie uit datzelfde jaar (kilometerstand: 22.000) die jaarlijks eveneens hetzelfde aantal kilometers rijdt kost het abonnement per maand €68,54. En voor een MINI Cooper ONE uit 2015 (kilometerstand: 66.000) die per jaar 10.000 kilometer aflegt wordt maandelijks €57,43 gerekend. 

Om deze bedragen zo precies mogelijk te kunnen vaststellen, wordt in de auto van iedere abonnementhouder een kastje geïnstalleerd waarop alle data wordt opgeslagen. “Op basis van al die informatie kan een dealer een klant eveneens ontzorgen”, legt Spaan uit. “Bijvoorbeeld door tijdig onderhoud of reparaties in te plannen, nog voordat een mogelijk defect ontstaat.” 

Win-winsituatie

Volgens Spaan is CareToDrive voor zowel autobezitters als dealers een flinke verbetering: “Als autobezitter heb je vaak te maken met verschillende partijen die bijvoorbeeld schade repareren of pechhulp vergoeden. Met CareToDrive is dat verleden tijd en kun je bij de dealer terecht met al dit soort situaties. En dealers weten door deze structuur dus ook beter waar ze aan toe zijn.”