Aron Slingerland verruilt Big Four-kantoor voor Kruger

12 maart 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na enkele jaren bij een Big Four-kantoor maakte Aron Slingerland begin deze maand de overstap naar Kruger, waar hij is gestart als corporate restructuring consultant.

“Ik was op zoek naar een meer ondernemende omgeving waarbij er dicht op het vuur wordt geacteerd. Hierdoor werd het een logische keuze om aan te sluiten bij een kleiner, gespecialiseerd kantoor”, vertelt Slingerland.

Het in Rotterdam gevestigde Kruger, dat vandaag de dag zo’n 25 professionals telt, richt zich op restructuring- en corporate finance-vraagstukken in uiteenlopende sectoren, waarbij de nadruk ligt op het mkb-segment.

Aron Slingerland, Corporate Restructuring Consultant, Kruger

Slingerland studeerde bedrijfseconomie en accountancy. In zijn nog relatief jonge loopbaan heeft hij al enige relevante ervaring opgedaan. Zo startte hij binnen de controlepraktijk van Big Four-kantoor Deloitte, waar hij zich mocht inzetten voor uiteenlopende klanten, in het bijzonder internationaal georiënteerde ondernemingen in de bouw en nutssector.

In de drie jaar bij de controlepraktijk heeft Slingerland “veel geleerd”, zo geeft hij aan. “Op technisch gebied”, maar ook bijvoorbeeld om “binnen korte tijd het businessmodel van een organisatie te kunnen doorgronden om daarmee tot de essentie te komen van de onderneming”.

Tijdens zijn master werkte Slingerland als junior controller voor MKB Brandstof. “Hier heb ik ervaring opgedaan bij een ondernemende organisatie waar vlak voor mijn komst een groot aantal veranderingen zijn doorgevoerd om tot een gezond en goedwerkend model te komen. Ik heb dus van dichtbij meegemaakt wat de positieve effecten zijn van een veranderfase van een onderneming.”

Daadkracht en toegevoegde waarde

Zijn laatste rol bij Deloitte (als Senior Staff Core Audit) heeft Slingerland inmiddels verruild voor zijn nieuwe adviesuitdaging bij Kruger, dat opdrachtgevers onder meer helpt met strategievorming, opvolging, (interim) management, executive search en rendementsverbetering.

“De daadkracht van Kruger en haar ondernemende instelling zijn voor mij de facetten die de dienstverlening zo waardevol maken.”

Gevraagd waarom hij een Big Four-kantoor verlaat voor een veel kleinere speler, laat Slingerland weten dat hij “daadkracht en toegevoegde waarde voor de klant” miste.

Over zijn keuze voor Kruger zegt hij: “Kruger kende ik al via-via. Dat hielp uiteraard in de keuze. Na mijn eerste gesprekken merkte ik ook gauw het ondernemende karakter van de algehele organisatie en de drive om te komen met echt oplossingen. Kruger kwam (en komt) op mij over als een zeer professionele organisatie waarbij het persoonlijke karakter nog steeds sterk aanwezig is.”

“Voor mij zijn dit elementen die ertoe bijdragen dat er écht toegevoegde waarde kan worden geleverd en er met de juiste daadkracht kan worden geacteerd”, licht hij toe. “Doordat ik zelf geloof in de samenhangende kracht van deze elementen, was voor mij de keuze voor Kruger erg makkelijk om te maken.”

Verbondenheid met de organisatie

“In mijn eerste weken is alles wat ik hierboven heb beschreven bevestigd”, kan Slingerland inmiddels vaststellen. “Het persoonlijke en ondernemende karakter van de organisatie is terug te zien bij alle collega’s. Men voelt zich verbonden met de organisaties waarbij de uiteenlopende en complexe vraagstukken op een daadkrachtige en professionele wijze worden aangepakt. Dit alles geeft aan dat Kruger daad bij het woord voegt en geeft mij een hoop enthousiasme voor de tijd die komt.”