Inge van der Aalst als consultant aan de slag bij Kruger

08 oktober 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Restructuring, corporate finance en interim management specialist Kruger heeft een nieuwe consultant aangesteld: Inge van der Aalst.

Inge van der Aalst rondde twee jaar terug een bachelor in International Business Administration af aan Rotterdam School of Management (RSM) Erasmus University. Tijdens die opleiding liep ze stage bij fusie- en overname boutique bureau BenderBrandwijk & Partners. Hier ontstond haar affiniteit voor het corporate restructuring werkveld.

Op basis van haar ervaringen besloot ze zich hier vervolgens verder op toe te leggen, door aan dezelfde universiteit een master in Finance & Investments te volgen. Vanuit die master volgde ze tevens een exchange programma aan de University of New South Wales in Sydney, Australië. Terug in Nederland, rondde Van der Aalst haar master af en ging op zoek naar geschikt kantoor om haar loopbaan bij te starten.

Haar keuze is gevallen op Kruger, waar ze is aangesteld als Consultant. Het in Rotterdam gevestigde advieskantoor, dat vandaag de dag zo’n 25 professionals telt, richt zich op restructuring en corporate finance-vraagstukken in uiteenlopende sectoren, waarbij de nadruk ligt op het mkb-segment. Het adviesbedrijf helpt klanten ook met strategievorming, opvolging, (interim) management, executive search en rendementsverbetering.

Inge van der Aalst, Restructuring consultant, Kruger

Van der Aalst maakt deel uit van de restructuring-tak van Kruger, die middelgrote bedrijven adviseert bij herstructureringen en overige complexe ondernemingsvraagstukken, en oplossingen aandraagt die bijdragen aan de continuïteit van deze ondernemingen. Als restructuring-consultant zal Van der Aalst uitsluitend in teamverband werken, voor klanten door heel het land en in zeer uiteenlopende sectoren.

Van der Aalst kijkt uit naar haar nieuwe rol en uitdaging: "Ik wil bedrijven graag van advies voorzien waardoor verbeteringen ook echt tastbaar worden, voor zowel de werknemers als de belanghebbenden buiten het bedrijf. Het onbenut potentieel zichtbaar maken en deze duurzaam aan kunnen spreken, is één van de dingen waar ik voldoening uit haal.”

Restructuring segment neemt vlucht

De restructuring-praktijk heeft het sinds het uitbreken van de coronacrisis een stuk drukker gekregen, nu veel bedrijven de impact van de crisis meer en meer beginnen te voelen. “Vooral in het vierde kwartaal, als veel overheidsmaatregelen zijn verminderd en banken hun teugels gaan aanhalen verwachten we dat het erg druk gaat worden”, zei Jantine Hak, partner bij Kruger, recent in het FD.

Op de vraag waarom ze specifiek voor Kruger heeft gekozen, zegt Van der Aalst tot besluit: “Wat mij zo aantrekt aan Kruger is dat de problematiek niet alleen wordt aangepakt voor de klant, maar mét de klant, zodat interne draagcapaciteit ontstaat voor het herstel, ook wanneer de onderneming weer volledig zelfstandig opereert.”