Salvéos en FlexIntens willen traineeshipprogramma opschalen

25 februari 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Zo’n twee jaar geleden bundelden Salvéos en FlexIntens de krachten om gezamenlijk FlexIntens Young Professionals op te richten. Voortbouwend op de positieve ervaringen van trainees en opdrachtgevers hebben de twee partners de ambitie uitgesproken om het traineeshipprogramma de komende periode verder uit te bouwen.

“Het is mooi om te zien dat de eerste young professionals die we hebben opgeleid nu ook met succes doorgroeien binnen Salvéos en daar hele goede dingen laten zien!”, vertelt Sven Boogaard, directeur van FlexIntens Young Professionals.

De young professionals voegen zich binnen Salvéos bij een van de vijf expertisegebieden waarin het bureau actief in is: management consultancy, marketing & communicatie, human resource management, facility management en business intelligence.

Salvéos en FlexIntens willen traineeship programma opschalenFlexIntens en Salvéos lanceerden het programma met als doelstelling om jonge talenten klaar te stomen voor consultancy binnen het publieke domein. Het programma biedt deelnemers een intensief opleidingstraject, waarbinnen diverse internationaal erkende certificaten worden behaald, en waarbij ze in staat worden gesteld bij te dragen aan uitdagende projecten bij opdrachtgevers van Salvéos.

Het is deze combinatie van leren en werken die veel young professionals ertoe beweegt om zich aan te melden. Zo ook Rob van Dam, die bedrijfskunde studeerde in Breda. “De combinatie tussen persoonlijke ontwikkeling en ervaring opdoen in interessante werkomgevingen was voor mij de reden om in dit traject te stappen”, zo geeft hij aan.

Ook Bouwe Bölger is in november ingestroomd. Over zijn eerste ervaringen zegt hij: “Binnen het traject is er ruimte voor eigen initiatief en sturing, zijn er verschillende opleidingsmogelijkheden en krijg je de kans om snel binnen het werkveld actief te zijn.” 

Meteen aan de slag

Beide junior adviseurs konden na hun eerste trainingen meteen beginnen bij een opdrachtgever. Van Dam werkt mee aan een opdracht binnen GGD Brabant Zuidoost. Hier ondersteunt hij bij een project rondom massavaccinatie en brengt hij een aantal processen in kaart. “Het is ontzettend leuk om gelijk aan de bak te kunnen en bezig te zijn en in zulke mooie en grote organisaties mee te kunnen kijken”, geeft hij aan. 

Bölger is bij het ministerie van I&W in de weer als implementatiemedewerker, met een focus op business intelligence. “Bij verschillende projecten bied ik ondersteuning bij het verbeteren van de externe informatievoorzieningen en de interne informatiehuishouding.”

Van Dam en Bölger geven beide aan dat ze zich helemaal op hun plek voelen bij hun opdracht. Volgens Boogaard is dit ook een van de punten waarop het programma zich probeert te onderscheiden: “In het programma kijken we vooral naar persoonlijke interesse, ambitie en drijfveren. Zo kijken we samen met de young professional welke rol het best past en geven we ruimte om voor een groot deel zelf opleidingen te selecteren.”