SeederDeBoer lanceert datagedreven training voor woningcorporaties

17 februari 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

SeederDeBoer heeft de krachten gebundeld met De Corporate Academie om samen een nieuwe training voor woningcorporaties te lanceren. Centraal in de opleiding staat het maken van de omslag naar datagedreven werken.

Woningcorporaties hebben beschikking over grote bergen aan data, maar lang niet altijd wordt deze data gebruikt in het kader van besluitvormings- en veranderprocessen. Nog altijd worden veel besluiten genomen op basis van ervaring en intuïtie en vormen data en cijfers niet het fundament voor strategische besluiten.

Een gemiste kans, want door inzichten te verkrijgen uit de beschikbare data kunnen woningcorporaties de manier waarop zij hun klanten (huurders en overige stakeholders) bedienen verbeteren, kunnen ze hun bedrijfsvoering optimaliseren, en gemakkelijker fraude of bijvoorbeeld scheefhuur opsporen en tegengaan. Tot slot kan het ook helpen in hun planning en uitvoering van onderhoud aan hun vastgoed.

SeederDeBoer lanceert datagedreven training voor woningcorporaties

Ook adviesbureau SeederDeBoer ziet in de praktijk dat veel woningcorporaties in toenemende mate de wens hebben om datagedreven te gaan werken. Zij zitten vaak met diverse vragen, “die worden gedreven door zowel nieuwe wet- en regelgeving als de behoefte om data (meer) in te zetten bij het verwezenlijken van ambities”. SeederDeBoer heeft in Nederland al diverse woningcorporaties op dit vlak mogen ondersteunen en hen geholpen hun organisatie datagedreven te maken.

Introductie tot Data Science voor Woningcorporaties

De kennis en ervaring van SeederDeBoer uit die projecten gaat het bureau nu actief delen met professionals uit het veld. Samen met De Corporate Academie heeft SeederDeBoer hiertoe een driedaagse training ontwikkeld, getiteld ‘Introductie tot Data Science voor Woningcorporaties’ . De training staat open voor iedere professional die werkzaam is in de woningcorporatiesector.

De opleiding, waarvoor geen voorkennis vereist is, speelt in op het toenemende belang van datagedreven werken in deze branche en is gericht op de ‘datageletterdheid’ van professionals, oftewel de kennis en ervaring op het gebied van data. De focus zal liggen op de data science-vaardigheden die de managers en medewerkers nodig hebben om binnen hun corporatie bij te dragen aan datagedreven werken en betere besluitvorming.

Deelnemers krijgen oefenopdrachten en materiaal uit hun eigen werk. “Ervaring met het gebruiken van data helpt bij het daadwerkelijk gebruikmaken van data in het besturen van projecten, teams en bedrijven”, aldus de initiatiefnemers.

De training zal worden verzorgd door drie consultants van SeederDeBoer: Daniël Dekker, Eline Grooten en Niall Wall. Zij zullen de deelnemers in drie dagen meenemen in de data science-vaardigheden die een professional nodig heeft. Daarnaast doen de participanten ervaring op met verschillende vormen van data-analyse en leren ze welke toepassingsmogelijkheden er zijn.

Sioo

De training van SeederDeBoer en De Corporatie Academie is gebaseerd op een training van Sioo. ‘Data Science voor Adviseurs en Veranderaars’, die wordt verzorgd door Lotte Hart (SeederDeBoer) bij het opleidingsinstituut. Daarnaast is deze training een vast onderdeel van het Consultancy Traineeship bij SeederDeBoer.