EPS sluit zich aan bij internationaal ingenieursbureau Becht

15 februari 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Nederlands consultancybureau EPS Customer Solutions is overgenomen door Becht, een wereldwijd ingenieursbureau met zo’n 1.500 werknemers.

EPS Customer Solutions (EPS) werd opgericht in 2010 en is een business adviesbureau dat diensten levert aan klanten actief in de olieraffinage- petrochemische, hernieuwbare energie- en staalsectoren. Het bureau adviseert zijn opdrachtgevers over strategische besluiten, prestatieverbetering en operational excellence, operationele due diligence tijdens M&A trajecten, technologiebeoordelingen, ‘licence to operate’ en training.

Na zo’n tien jaar onafhankelijk te hebben geopereerd, sluit EPS zich nu aan bij het Amerikaanse Becht, een wereldwijde speler met kantoren in Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Europa, en de Aziatisch Pacifische regio. EPS zal worden ondergebracht in de Europese praktijk van Becht.

 Boutique bureau EPS sluit zich aan bij ingenieursbureau Becht

Door de overname van EPS voegt Becht management consulting capaciteiten toe aan zijn dienstverlening, welke gestoeld op onder meer engineering-oplossingen, plant services, software tools en learning & development.

De Nederlander Chris van der Beek, die leiding geeft aan Becht in Europa, geeft aan: “We zijn verheugd dat EPS zich bij ons heeft aangesloten. Dit betekent een versterking van onze regionale aanwezigheid en stelt ons in staat onze klanten in de EMEA-regio beter te bedienen.”

Voor het Nederlandse bureau en zijn 50 professionals betekent de krachtenbundeling dat zij nu kunnen putten uit het netwerk van een ’s werelds grootste spelers die actief is voor de raffinagesector. In Noord-Amerika en Canada bedient Becht meer dan 95% van alle raffinaderijen. Daarnaast heeft Becht vele klanten in Zuid-Amerika, Europa, Afrika, Midden Oosten en Azië en geldt daar als een van de koplopers in het veld.

In oktober vorig jaar sloot een ander adviesbureau zich aan bij een internationaal opererend ingenieursbureau: Novius voegde zich bij Royal HaskoningDHV.