Karin de Sousa Nobre partner bij Deloitte Value Creation Services

08 januari 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Elf jaar na het verlaten van het kantoor is Karin de Sousa Nobre teruggekeerd naar Deloitte als partner binnen de Value Creation Services-praktijk.

Tussen 1998 en 2009 werkte Karin de Sousa Nobre voor Deloitte in Spanje, waar ze doorgroeide naar de rol van Director. In haar tijd bij het kantoor richtte ze zich op onderwerpen als fusies en overnames, procesverbetering, sourcing en supply chain management, en zette ze zich in voor multinationals in Spanje en grote Spaanse organisaties actief in uiteenlopende sectoren.

Ook vervulde ze een leidende rol bij de lancering van Deloitte’s nationale Post Merger Integration & Carve out-praktijk, en heeft ze aan het hoofd gestaan van diverse grote integratie- en afstotingstrajecten bij INXE 40-bedrijven.

Karin de Sousa Nobre, Partner, Deloitte

De afgelopen tien jaar werkte De Sousa Nobre als partner voor twee grote consultancykantoren: Alvarez & Marsal en meest recentelijk Roland Berger. In de periode daartussen was ze actief voor een boutiquebureau gespecialiseerd in consultancy, fusie-integratie en turnaround-diensten.

Het trackrecord dat ze in deze periode heeft opgebouwd omvat onder meer het realiseren van EBITDA en cashflow-verbeteringen bij multinationals, het ondersteunden van bedrijven met strategie en waardecreatie, het opstellen van M&A- en integratieplannen, het uitvoeren van due diligence-processen, het doorvoeren van bedrijfstransformaties (inclusief grote culturele verandertrajecten) en het leiden van supply chain- en logistieke optimalisatieprogramma’s.

Bij Deloitte zal De Sousa Nobre onderdeel worden van de Value Creation Services-praktijk, de tak die private equity-bedrijven voorziet van een breed dienstenaanbod voor hun investeringsportfolio’s – van het identificeren van mogelijke transactiedoelen en de executie ervan tot transformaties en turnaround-trajecten. De praktijk werkt nauw samen met Deloitte-teams in corporate finance, transaction services en consulting, evenals met strategiepraktijk Monitor Deloitte.

De 52-jarige De Sousa Nobre, die is gevestigd in het Amsterdamse kantoor van Deloitte, zal zich vooral richten op onderwerpen als commerciële due diligence, omzetgroei en fusie- en overnametrajecten.

Binnen Europa telt Deloitte’s Value Creation Services-platform meer dan 40 partners en meer dan 350 consultants. De unit wordt geleid door de in de UK gevestigde Jason Caulfield.