Hogenhouck trekt Edwin Lips aan als Director business development

08 januari 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Edwin Lips heeft zich aangesloten bij M&A-boutique Hogenhouck. Als Director business development zal hij zich richten op het aantrekken van nieuwe opdrachtgevers binnen de technologiebranche, dienstverlening en handel.

De 37-jarige Lips maakt de overstap naar Hogenhouck vanuit Corum. Bij de vastgoedbelegger was hij twee jaar lang hoofd van de salesafdeling van de Nederlandse divisie. Daarvoor werkte hij ruim zeven jaar voor Saxo Bank Nederland, in zijn laatste rol als sales manager.

Na de bankensector en de vastgoedwereld betreedt Lips met zijn keuze voor Hogenhouck nu de M&A-branche. “Ik heb altijd al een sterke interesse gehad in ondernemerschap en met name in Nederlandse bedrijven”, motiveert hij zijn keuze. “Het fascineert me om te zien hoe een bedrijf kan groeien door de ambities van de DGA, of dat er ontwikkelingen worden gecreëerd door fusies en overnames.”

Edwin Lips, Director business development, Hogenhouck

Hij geeft aan dat de ondernemer altijd al centraal stond in zijn carrière. “Het is voor mij dus ook een logische stap om deze rode draad voort te zetten als trusted M&A-advisor. Mijn uitgebreide netwerk zal in deze nieuwe rol een asset zijn.”

In de rol van Director business development richt Lips zich “op het verder uitbreiden van de positie in de technologiemarkt en sectoren als business services en handel”, legt hij uit. “In deze sectoren zien we verdergaande consolidaties en digitalisering. Fusies en overnames passen daarmee in de groeistrategie van ondernemers en investeerders. Dan kan het gaan om door-ondernemen of juist de afbouw van het belang van een ondernemer. Wij helpen om de juiste beslissingen daarin te nemen, zowel vanuit de positie van de onderneming als de persoonlijke afwegingen van ondernemers.”

Hogenhouck reageert verheugd op de komst van Lips en omschrijft de nieuwe aanwinst als “een geboren optimist, iemand die in mogelijkheden denkt”.

“Door zijn jarenlange ervaring in beleggings- en vermogensbeheer weet Edwin de wensen en behoeften van zijn opdrachtgevers te vertalen en te interpreteren”, aldus het bureau. “Hij is een expert in het laten groeien van bestaande zaken. Doorzettingsvermogen en de no-nonsense mentaliteit zijn leidend in Edwins werkethiek. Met gedegen kennis op het gebied van operations management, banking, entrepreneurship, investment solutions, new business en sales management.”