PwC en Strategy& openen nieuw kantoor in Dubai

29 december 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

PwC en Strategy& hebben een nieuw kantoor geopend in Dubai, het vierde kantoor in de Verenigde Arabische Emiraten.

Het nieuwe en hypermoderne kantoor van PwC Middle East in het centrum van Dubai telt zes verdiepingen en heeft een open kantoorruimte met flexibele werkplekken. Bovendien beschikt het over een “disruptive” digital Experience Centre. Een dergelijk Experience Centre heeft PwC ook in ons land, in het kantoor in Amsterdam.

Het nieuwe 176,000+ vierkante meter tellende kantoor is PwC’s tweede vestiging in Dubai en alweer het vierde kantoor in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). De afgelopen jaren waren het Midden-Oosten in zijn geheel en in het bijzonder Dubai voor PwC lichtpuntjes te noemen.

Zo is PwC Middle East een van de snelst groeiende praktijken ter wereld, als gevolg van de groeiende drang binnen het zakelijke landschap naar continue verbetering en door de inspanningen vanuit de overheid om de regio en de economie klaar te stomen voor de toekomst.

PwC en Strategy& openen nieuw kantoor in Dubai

Met een gecombineerd team van meer dan 5.600 professionals wist PwC Middle East vorig jaar zijn omzet met bijna 20% te verhogen, waarmee het door de $900 miljoen-omzetgrens brak. Ter vergelijking: de Nederlandse praktijk van het Big Four-kantoor genereerde in het afgelopen boekjaar (dat liep tot 1 juli) een omzet van ongeveer €950 miljoen.

“We zien dit als het bewijs voor onze voortdurende investering in de regio, we hebben de werkplek op een aantal locaties rond het Midden-Oosten opnieuw uitgevonden”, vertelt Hani Ashkar, Senior Partner van PwC Middle East.

Het Emaar Square-kantoor voegt zich bij PwC’s overige Midden-Oosten vestigingen, in Abu Dhabi en Sharjah in de VAE, naast de regionale kantoren in Bahrein, Egypte, Irak, Jordanië, Libanon, Libië, Oman, Katar en Saoedi-Arabië.

Wereldwijd telt PwC meer dan 800 kantoren in meer dan 157 landen, en biedt werk aan ongeveer 200.000 medewerkers.