Eric Bell over de keuze voor AevesBenefit als eerste werkgever

16 december 2020 Consultancy.nl 7 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Met een masterdiploma op zak ging Eric Bell op zoek naar zijn eerste werkgever. In AevesBenefit heeft hij deze gevonden. “Ik verheug mij erop bij te dragen aan het succes en de verdere groei van AevesBenefit.”

Eric Bell, recent afgestudeerd met een master in Supply Chain Management (University of Tilburg), maakt sinds enkele weken deel uit van het consultancyteam van AevesBenefit. Het in Amsterdam gevestigde bureau biedt met zo’n 200 medewerkers inkoopdiensten op het gebied van advies, outsourcing, werving & selectie, talentontwikkeling en detachering.

Het consultancyteam bestaat uit 30 professionals die werkzaam zijn in zowel de publieke als de private sector. De focus ligt hierbij op inkooptransformaties, projectmatig & Europees aanbesteden en juridisch advies. Eric maakt deel uit van het team dat zich richt op inkooptransformaties. “Ik kijk erg uit naar deze geweldige uitdaging”, liet Bell voorafgaande aan zijn start weten op LinkedIn.

Eric Bell, Junior Procurement Consultant, Aeves Benefit

“Ik kijk ernaar uit om mijzelf te bewijzen en te ontwikkelen binnen AevesBenefit”, vertelt hij tegenover Consultancy.nl. “De uitdaging zit voor mij in het feit dat ik net twee studies heb afgerond, maar echte (relevante) werkervaring nog mist op mijn cv. Ik sta te springen om betrokken te zijn bij verschillende projecten, zodat ik kan laten zien dat ik de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn studie op een werkgerelateerde manier kan inzetten. Consultancy is de ideale uitdaging voor mij omdat ik zoveel mogelijk kennis wil opdoen op verschillende projecten en iedere opdrachtgever en ieder project een andere benadering vereist.”

De cruciale rol van inkoop

Bells interesse voor het inkoopvak ontstond tijdens zijn master Supply Chain Management. “Die was voor mij echt de perfecte keuze. Tijdens deze studie kreeg ik veel meer inzicht in het ontwerpen en managen van de verschillende processen binnen en buiten een organisatie, waardoor een organisatie zijn supply chain op een competitieve manier kan inrichten.”

“Binnen het vak ‘procurement management’ zag ik aan de hand van de behandelde cases hoe cruciaal de rol van inkoop binnen een organisatie is”, legt de jonge adviseur uit. “Het juist structureren en organiseren van de inkoopfunctie leidt ertoe dat inkoopuitgaven beheerst en gereduceerd kunnen worden.”

Vanuit de inkoopfunctie kan tevens een bijdrage worden geleverd aan het realiseren van de organisatiedoelstellingen: “Denk hierbij aan het managen van risico’s door te zorgen voor de juiste beschikbaarheid van diensten en producten, maar ook aan waardecreatie door optimaal de leveranciersmarkt te benutten en innovaties binnen te halen. Ik vond het fascinerend om te zien hoe divers en dynamisch het inkoopproces binnen een organisatie kan zijn en wilde mijzelf hier dan ook verder in specialiseren.”

Dé marktleider in inkoopadvies

Die kans krijgt hij nu bij AevesBenefit, “dé marktleider op het gebied van inkoopadvies”, zoals Bell zijn nieuwe werkgever beschrijft. “Het was voor mij dan ook een geweldige mogelijkheid die ik niet wilde laten lopen. Wat mij vooral aansprak aan AevesBenefit was de diversiteit van de opdrachten en de focus op professionele en persoonlijke ontwikkeling.”

“Het mooiste vooruitzicht voor mij is het samenwerken met consultants die al vele projecten succesvol hebben afgerond.”

Hij geeft een voorbeeld: “Als junior consultant heb ik toegang tot de Young Talent Academy. In dit programma worden trainingen aangeboden die bijdragen aan de ontwikkeling tot (inkoop)professional, zoals projectmanagement, contract- en leveranciersmanagement maar ook een training die behandelt hoe je omgaat met weerstand. Deze ontwikkelingsmogelijkheden vond ik heel belangrijk in mijn keuze voor AevesBenefit.”

Al met al kijkt hij er dan ook naar uit zichzelf “te bewijzen, te ontwikkelen en bij te dragen aan het succes en de verdere groei van AevesBenefit”, aldus Bell, die daarbij benadrukt blij te zijn onderdeel te zijn van een team met ervaren collega’s van wie hij veel kan leren.

“Het mooiste vooruitzicht voor mij is het samenwerken met consultants die al vele projecten succesvol hebben afgerond. Na de kennismaking met mijn collega’s werd mij duidelijk dat zij echte professionals op het gebied van inkoop zijn, met ieder een eigen expertisegebied waarin zij uitblinken. Doordat zij zoveel relevante werkervaring hebben opgedaan in zeer verscheidene werkomgevingen, kunnen zij mij helpen om snelle stappen te zetten in mijn ontwikkeling.”

Verbondenheid in tijden van thuiswerken

In tegenstelling tot veel professionals – die in de huidige Covid-19 -periode een digitale onboarding hebben doorgemaakt – vond voor Bell de eerste kennismakingsdag toch op kantoor plaats, uiteraard in lijn met de noodzakelijke coronamaatregelen.

De young professional spreekt van een “fijne start van de onboarding”: “Ik leerde hierbij de andere ‘nieuwe’ collega’s kennen en je krijgt aan de hand van presentaties een goed beeld van de organisatie. Hierna vonden de meeste kennismakingsgesprekken online plaats. Wat mij vooral opviel tijdens deze weken is de wijze waarop iedereen binnen AevesBenefit ervoor probeert te zorgen dat de verbondenheid tussen collega’s ook tijdens deze tijden aanwezig is.”

“Vooral in deze tijden is het van cruciaal belang dat nieuwe collega’s goed opgevangen worden en zich thuis gaan voelen binnen het bedrijf.”

Inmiddels is Bell al enkele weken werkzaam bij AevesBenefit. Hij kijkt “met veel plezier en enthousiasme” terug op zijn eerste weken. “Ik denk dat het voor een organisatie vooral in deze tijden van cruciaal belang is om ervoor te zorgen dat nieuwe collega’s goed opgevangen worden en zich thuis gaan voelen binnen het bedrijf. AevesBenefit heeft hier dan ook voor gezorgd door betrokken collega’s en de mogelijkheid om mee te werken aan lopende projecten.”

Zo mocht hij al direct aanhaken bij verscheidene uitdagende projecten. “Ik ben betrokken geweest bij contractanalyses, een benchmark om een leaseconstructie te analyseren en het uitvoeren van een spendanalyse.”

“Daarnaast ga ik binnenkort van start met een opdracht voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat”, vertelt hij. “Tijdens deze opdracht zal ik mij voornamelijk focussen op het verlengen van contracten en opvragen van nieuwe offertes. De tijdsdruk die hiermee gepaard gaat maakt deze opdracht een goede uitdaging om mijzelf te bewijzen en tegelijkertijd krijg ik een beter beeld van inkopen binnen de publieke sector.”

De juiste beslissing

Tot dusver wordt het positieve beeld dat Bell tijdens het sollicitatietraject kreeg van AevesBenefit in ieder geval helemaal waargemaakt. “De gesprekken tijdens het sollicitatietraject heb ik als erg prettig ervaren. Wat mij hierbij opviel was dat er naast mijn diploma’s en ervaring ook gekeken werd naar hoe ik als persoon in elkaar steek.”

“Ook merkte ik dat iedereen met wie ik sprak een persoonlijkheid heeft die ik prettig vind: ze waren open, enthousiast en oprecht geïnteresseerd in mij als persoon. Ze gaven aan dat ze met veel plezier bij AevesBenefit werken. Hierdoor werd bevestigd dat mijn keuze om bij AevesBenefit te solliciteren de juiste beslissing was.”