Mai-Britt Poulsen leidt Boston Consulting Group in Nederland

11 december 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Boston Consulting Group in Nederland heeft een nieuwe managing partner: Mai-Britt Poulsen.

De van oorsprong Deense BCG-partner en managing director is sinds 2004 werkzaam bij Boston Consulting Group, en is momenteel Global Chief of Staff en lid van BCG’s Executive en BCG’s Operating Committee.

Eerder gaf ze leiding aan BCG in Denemarken, was ze People Lead voor BCG in Scandinavië en bekleedde ze senior-posities binnen de Consumer- en Strategy-praktijken van het strategy consultancykantoor.

Poulsen is benoemd tot Hoofd van de UK-, Nederland- en België-regio, waarmee ze leidinggeeft aan de kantoren in Amsterdam, Londen en Brussel.

Ze volgt de Brit Stuart Quickenden op, die het stokje overdraagt na het volmaken van zijn termijn van zes jaar. Hij blijft binnen BCG actief – hij is benoemd tot Chair van BCG UK en blijft lid van BCG’s Global Executive Committee.

Mai-Britt Poulsen leidt Boston Consulting Group in Nederland

Hubertus Meinecke, BCG Chairman in West-Europa, Zuid-Amerika en Afrika, zegt over de benoeming: “Ik kijk ernaar uit samen met haar verder te bouwen aan kansen in de markt en het getalenteerde team dat Stuart de afgelopen zes jaar heeft weten op te bouwen.”

Het Amsterdamse kantoor van BCG werd opgericht in 1993 vanuit de fusie met een Nederlands bureau. In hetzelfde jaar opende BCG het Belgische kantoor. Het kantoor van BCG in Brussel huisvest ook het European centre of excellence van BCG Gamme, het onderdeel dat is gespecialiseerd in artificial intelligence en data science.

Het Londense kantoor van BCG werd in 1970 opgericht, destijds het eerste kantoor in Europa naast Parijs en München. Vandaag de dag geldt het als een van de grootste lokale hubs ter wereld. BCG zal mid-2021 een nieuw kantoor betrekken in Charlotte Street, London, waarmee het zijn focus op de belangrijke UK-markt onderstreept.

In een reactie op haar nieuwe rol, geeft Poulsen aan: “Ik ben erg blij met de mogelijkheid om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Dit jaar heeft onvoorstelbare verandering met zich meegebracht en ik kijk ernaar uit om in samenwerking met onze klanten het hoofd te bieden aan de voortdurende ontwrichting en economische onzekerheid, terwijl zij zichzelf positioneren om voorop te lopen in deze nieuwe realiteit.”

Gevraagd naar de belangrijkste ambities voor de komende jaren wijst ze op “het verder uitbouwen van onze capaciteiten in digitalisering en duurzaamheid”, het aanjagen van de diversiteits- en inclusie-agenda van het kantoor (een van de belangrijkste pijlers van BCG’s talentstrategie) en “vooruitgang te boeken op ons pad naar netto nul klimaatimpact”.

In september maakte Chief Executive Officer Rich Lesser bekend dat BCG zo’n $400 miljoen zal uitgeven om de organisatie te transformeren naar een “klimaatpositief” bedrijf tegen het einde van het decennium.

Mai-Britt Poulsen is reeds medio oktober gestart in haar nieuwe rol. Ze zal de overstap maken vanuit Kopenhagen naar Londen in de lente van 2021.