Deelnemers over het Varrlyn Investment Banking Success Programma

10 december 2020 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Shelin Krishnan en Bart van der Kroft hebben onlangs het Varrlyn Investment Banking Success Program afgerond – een trainingsmodule gericht op het vergroten van de expertise op het gebied van investment banking. Consultancy.nl sprak met beide professionals over hun ervaringen.

De twee voormalige deelnemers doorliepen met succes niveau 2 van het curriculum. Dit level is vooral bedoeld voor professionals die reeds bekend zijn met de kernprincipes van investment banking en die hun domein- en branchekennis willen verdiepen. De deelnemers aan het programma doen kennis op van de belangrijkste ‘investment banking asset classes’ en de belangrijkste bedrijfsprocessen die daarbij komen kijken.

Het level 2-programma, dat vier weken in beslag neemt, draait verder om diverse bancaire tech- en handelssystemen. Daarnaast komen in het real time learning-programma tal van onderwerpen aan bod, waarbij deelnemers online en interactief in contact staan met zowel professionele trainers als experts uit het veld. Ook doen ze praktische ervaring op door middel van simulaties.

Shelin Krishnan en Bart van der Kroft, Varrlyn

Ervaringen Bart van der Kroft

Bart van der Kroft heeft jarenlange ervaring opgedaan bij vooraanstaande spelers in de bankensector. Eerder was hij actief als Quantitative Risk Manager bij Fortis Bank, waar hij na de fusie van de bank met ABN Amro in 2010 werkzaam was gebleven.

Vervolgens ging hij aan de slag als Structured Products Specialist bij ABN Amro, om daarna de overstap te maken naar ING, waar hij de rol van Credit Risk Manager vervulde. “Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de financiële markten en in het bijzonder in derivaten”, vertelt hij tegenover Consultancy.nl. 

Hij besloot deel te nemen aan het Investment Banking Success Programma van Varrlyn om zijn kennis op het gebied van regelgeving te versterken. Vandaag de dag neemt de regeldruk in het landschap almaar toe en vormt het een van de belangrijkste risico’s voor de sector. “Ik heb die deskundigheid direct kunnen toepassen”, aldus Van der Kroft, daarmee doelend op hoe hij de inzichten uit het programma direct naar de praktijk heeft weten te vertalen.

In het bijzonder prijst Van der Kroft de manier waarop Varrlyn het online programma heeft weten op te zetten, iets dat door de coronacrisis noodzakelijk was. “Ik heb eerder online trainingen gevolgd, dus ik was aan het concept gewend. Daarnaast hebben de trainers goed werk geleverd bij het creëren van interactie in het virtuele klaslokaal. Hun persoonlijke benadering zorgde voor een goede betrokkenheid van iedereen.”

Ervaringen Shelin Krishnan

Shelin Krishnan deelt de mening van Van der Kroft en complimenteert de organisatie met een geslaagd evenement.

“Zowel online werken als leren is de nieuwe norm en deze specifieke training was goed georganiseerd met de mogelijkheid om met mededeelnemers en de trainer realtime te communiceren. De training was intensief maar goed ingestoken, waardoor we tussen de lessen door genoeg tijd hadden om eerdere lesvideo’s opnieuw te bekijken en onze kennis op bepaalde gebieden op te frissen.”

Voor Krishnan betekende zijn deelname aan het Varrlyn-programma een uitgelezen mogelijkheid om te netwerken en nieuwe mogelijkheden te verkennen. “Leren is een voortdurende aangelegenheid”, geeft hij aan, om daaraan toe te voegen dat het programma hem heeft geholpen om zijn “basiskennis op te frissen” en om eveneens “inzicht te krijgen in de actuele ontwikkelingen op het gebied van financiële regelgeving”.

De afgelopen zeven jaar is Krishnan binnen het krediet- en betalingssegment werkzaam geweest voor ING in Amsterdam. In zijn laatste rol bij ING was hij actief als Customer Journey Expert. Van oorsprong heeft Krishnan echter meer een tech-achtergrond.

Zo vervulde hij in zijn vroegere loopbaan onder meer enkele adviesfuncties binnen het investment banking-domein, waarbij technologie een sterke component vormde. Hij was werkzaam als Senior Associate bij Cognizant Technology Solutions, waar hij onder meer projecten uitvoerde van Basel II, een internationaal raamwerk voor de regulering van bankkapitaal.

“Sindsdien heb ik het voorrecht gehad om banken van verschillende omvang te mogen helpen in Canada, de VS, Afrika en nu Europa, en het heeft me ook geweldige leermogelijkheden geboden om het end-to-end bedrijfsmodel in verschillende segmenten van de bankensector beter te begrijpen, zoals treasury, financiële markten, leningen en meer”, besluit Krishnan.